Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Assange traži garanciju Švedske da ga neće izručiti SAD-u

Must Read

Osnivač Wikileaksa Julian Assange, koji zbog traženja političkog azila već tjedan dana boravi u veleposlanstvu južnoameričke države Ekvador, zahtijeva od Švedske da garantira njegovu sigurnost i da ga neće deportirati u SAD-u.

Nakon što je optužen za silovanje dvije žene u Švedskoj i dobio naređenje da se vrati u Englesku, Assange pokušava dobiti diplomatsku garanciju.

Assange je izjavio da je spreman suočiti se s optužbom za silovanje u Švedskoj, ali da se plaši da će Stockholm poslati tajne dokumente Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a o informacijama koje su objavljene na Wikileaksu.

Assange je u izjavi za magazin Sydney Morning Herald rekao da je davanje garancije Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Švedske veoma važno.

Također, u izjavi za BBC, Assange je rekao da se osjeća dobro i da je sretan na iskazanoj podršci javnosti, prenijela je agencija Anadolija.

Nadležni za ovaj slučaj u Ekvadoru objavili su da je zahtjev za Assangeov politički azil razmotren, a engleska policija je priopćila da će zbog kršenja uvjeta o uvjetnom otpuštanju Assange biti uhićenn ukoliko napusti veleposlanstvo Ekvadora.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -