Published On: Sri, kol 15th, 2018

Asim Latić podijelio migrantima 68.000 obroka: Znam kako je kada nemaš ništa

Ugostitelj iz Velike Kladuše Asim Latić već mjesecima u svom restoranu kuha obroke za migrante, a kako kaže do sada je napravio 68.000 obroka.

„Još u veljači sam vidio jednog migranta kako stoji na ulici koja je bila prekrivena snijegom. Pitao sam ga da li je gladan, a on je odgovorio da nema novca. Rekao sam: ‘nema veze’ i nahranio ga. On je zatim poslao poruku svojim prijateljima i narednog dana i oni su došli. Dolazilo ih je sve više i ja sam zatvorio restoran. Od tada izdajemo hranu samo za migrante“, rekao je Latić.

Podsjetio je na opsadu Bihaća u ratu te istakao da su građani Krajine bili u jednako teškoj situaciji kao danas migranti.

„Bihać je 1200 dana bio pod opsadom i mi suosjećamo sa ovim ljudima“, naveo je Latić.

Latićeve napore da nahrani migrante trenutno pomažu i nevladine organizacije, a financijsku podršku pruža Međunarodna organizacija za migracije. Međutim, dva mjeseca je sa svojim prijateljima financirao obroke bez bilo kakve pomoći drugih.

Situacija sa migrantima u Krajini i dalje je teška, a nedavno su u Bihaću održani i protesti kako bi se ukazalo na brojne probleme, piše Guardian.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare