Published On: Sri, ruj 25th, 2019

ARMAGEDON: Jeste li znali da Međugorje na hebrejskom znači “Mjesto posljednje bitke Kristove vojske?”

Oko fenomena Međugorja zaista postoji mnogo teorija, no jedna je zbog svoje simbolike iznimno zanimljiva.  Već neko vrijeme diljem svijeta ljudi upozoravaju da hrvatska riječ Međugorje na hebrejskom znači ni manje ni više nego HARMAGEDON na hebrejskom, a na grčkom Armagedon.

Točan prijevod hebrejske riječi koju nalazimo u Bibliji u Knjizi Otkrivenja Har-Magedon – je isti kao i Međugorje na hrvatskom jeziku, upozoravaju.

Har = brdo, Mageddo = brazda, šupljina između.

Znači hebrejska riječ Har Magedon bila bi istoznačnica “Među Gorjem” u doslovnom prijevodu. Iako se smatra da Armagedon zapravo planina Megiddo kod Jeruzalema, ne možemo ne zamijetiti ovu duboku simboliku riječi Međugorje, bar ne, ako uzmemo u obzir navodna Gospina ukazanja i naravno sadržaj navodnih Gospinih poruka te kontroverze koje se rađaju oko njih.

Armagedon je naime pojam koji nalazimo u knjizi Otkrivenja i koji označava mjesto posljednje bitke Kristove vojske protiv Antikrista.

Također, to je mjesto svršetka, kraja, mjesto na kojem će Sotona biti poražen Kristovom vojskom koju će predvoditi Mihael arhanđel i na kojemu će mu Marija na kraju satrti glavu, kako je prorokovano u postanku svijeta.

Zato značenje riječi Međugorje koliko god može biti slučajno, može biti i duboko simbolično.

Kao mjesto na kojem se zbog počinjenja silnoga zla protiv Isusa i Crkve, anđeo Mihael s Djevicom Marijom, konačno pojavljuje i obračunava sa zlom svijeta.

izvor:dnevno

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare