Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

APSURD: Umjesto da građane koji su se žalili uputi na psihijatriju policija zbog grba napravila očevid??!

Must Read

Na brdu Planinica iznad Mostara postavljen je grb sa ogromnom šahovnicom.

Naime pripadnici jednog od tri konstitutivna BH naroda, nacrtali su na bosanskohercegovačkom brdu, jedan od heraldičkih simbola jednog od tri bosanskohercegovačka naroda.

Možete li zamisliti da netko iznad Bihaća, Banjaluke ili Zenice iscrta veliki grb nekog drugog ili trećeg bosanskohercegovačkog naroda i da netko zbog tog radi policijski očevid?

Iz Policijske uprave u Mostaru kažu za BHRT da je pritužbe zbog postavljanja šahovnice imalo nekoliko grđana, te je policija po službenoj dužnosti izašla na teren i izvršila očevid.

Na mjestu događaja, kako su kazali iz policije za BHRT, našli su nekoliko navijača HŠK Zrinjski iz Mostara koji su vjerovatno, napravili ovaj grb.

Nevjerojatno je da i 20 godina nakon Daytona, neki grđani BIH ne shvaćaju da je crvenobijela šahovnica dio kulturnog i heraldičkog naslijeđa Bosne i Hercegovine i skupa sa ljiljanima, kotromanovićevim grbom, bosanskom i bošnjačkom i srpskom heraldikom čini ukupni identitarni kolorit Bosne i Hercegovine.

Zašto neki građani BIH žele da BIH bude heraldički siromašna i unificirana?

Naša različitost čini BIH jedinstvenom u Europi i svijetu. Umjesto da to potičemo neke ljude to očito vrijeđa.

Ne može se voljeti BIH a mrziti šahovnicu. Ne može se voljeti BIH a mrziti orlove i srpske boje.   Ne može se voljeti BIH a mrziti ljiljane i islamsko naslijeđe BIH.

Koliko građana BIH je ponosno  i na šahovnicu, no poštuje i bošnjačko i srpsko znakovlje? I obrnuto.

Jako malo. No to je jedini put.
Put nasilnog tjeranja u novi identitet na ovim prostorima već je razvalio nekoliko zemalja. Oni koji to ne vide ne bi trebali niti biti u javnom prostoru. Obmanjuju narod BIH.
Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -