Subota, 22 lipnja, 2024

ANDRIJA HEBRANG ‘Tuđman je rekao da bez komunista nećemo stvoriti državu’

Must Read

Andrija Hebrang, HDZ-ov veteran, ocijenio je u četvrtak da je istup Josipa Manolića protiv Tomislava Karamarka dio predizbornog programa tzv. hrvatske ljevice. ‘To je predizborni trik koji pada na plodno tlo samo kada imate neobjektivne medije. Mi smo jedina zemlja koja nema dnevni list desne orijentacije’, ustvrdio je Hebrang gostujući u emisiji ‘Novi dan’ na televiziji N1

Uspoređujući današnji HDZ s onim od prije 26 godine, Hebrang je rekao da je osnovna crta koja prati HDZ njegova državotvornost.

‘HDZ je ostvario san građana da sami odlučuju o svojoj sudbini. Kad smo stvorili državu, trebalo je njom i upravljati. Za naučiti upravljati državom treba desetljeće. HDZ je ostao na putu zaštite interesa, ali je privukao one koji su štitili svoje džepove. To je dovelo do privremenog kraha HDZ-a’, kazao je Hebrang za N1, dodajući da su se u stranku uvukli i oni koji nisu željeli Hrvatsku, poput Manolića.

Hebrang ističe da je HDZ prešao preko svih tih prepreka uz posljedice te je danas ‘pred novim briljantnim putom’.

Govoreći o neprovedenoj lustraciji, poručio je da ‘treba maknuti one koji truju javnost’, a sudjelovali su u zločinima. ‘Da se provede lustracija, imali bismo objektivnu javnu televiziju i objektivne listove’, dodao je.

Za Manolića je rekao da je bio u vrhu OZNE radi eliminacije političkih protivnika, a zatim je prešao u HDZ i pokušao spriječiti Oluju. ‘Tu smo ga osujetili. Sad ga vidimo da se ljubi s predsjednikom SDP-a. Razgovarao sam s nekoliko stotina ljudi. Među njima nekoliko njih potpisuje da je on bio nadređen onima koji su ubijali, a neki kažu da je i sam ubijao. Definitivno nije nevin’, ocijenio je Hebrang.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -