Published On: Sri, ožu. 15th, 2017

Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je u Sarajevo. Avion u kojem se nalazio sletio je u 17.25 sati, a u glavni grad BiH došao je iz Berlina, gdje se sastao s kancelarkom Angelom Merkel, javio je reporter Avaz.ba.

Njega je na sarajevskom aerodromu dočekao ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kao i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević.

14895952680045

Jake mjere osiguranja raspoređene su na cijelom području grada, a posebno u starom dijelu, gdje će Vučić odsjesti.

Premijer Srbije će učestvovati sutra na samitu premijera zapadnog Balkana. Prema najavama, Vučić bi kasnije trebao večerati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Denisom Zvizdićem.

Uoči dolaska u Sarajevo, Vučić je rekao da će ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija. Vučić je istakao da zna “da to neće ići ni brzo, ni lako”, ali da je to budućnost.

– Ako mi uspijemo da se dogovorimo oko carinske unije, onda će, uvjeren sam, splasnuti strasti jer će trgovina, protok ljudi, robe i usluga biti mnogo brži i jednostavniji i više nikome neće padati na pamet da ulazi u bilo kakve političke avanture, da ih ne nazivam nečim težim i većim – naveo je Vučić.

On je rekao i da “bježi od toga da kaže tešku riječ” o bilo kome i u Prištini, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, zato što sa tim ljudim treba živjeti i raditi zajedno, te gledati kako da bude postignut najbolji mogući rezultat za cijeli region.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer