Published On: Sub, lip 29th, 2019

AKCIJA ‘KIRURG’ Uhićeni liječnici i medicinska sestra predani Tužiteljstvu Kantona Sarajevo

Tri liječnika i medicinska sestra koji su jučer uhićeni u akciji kodnog naziva “Kirurg” zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, uhićeni su liječnici Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah nakaš” Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska sestra Eldina Handžić, i to po nalogu Tužiteljastva KS.

Đogovića su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli u sklopu još jedne akcije u Općoj bolnici, a vezane za istraživanje korupcije.

Podsjećamo, sarajevski policajci i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH jučer ujutru su pretresli boilnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” kada su uhićeni liječnici i medicinska sestra.

“Oni će biti 24 sata zadržani u Tužiteljstvu KS, a u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor”, kazala je glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg uhićenja sarajevskih liječnika i medicinske sestre, iz ‘Ljekarske komore Kantona Sarajevo’ kazali su kako pozdravljaju svaku akciju koja donosi pravdu.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare