Utorak, 16 srpnja, 2024

Ahmetović o napadu na Vučića: Siguran sam da ovaj problem nisu napravile porodice žrtava

Must Read

Nakon današnjeg incidenta na obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici u kojem je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, reagirali su mnogobrojni Srebreničani među kojima i Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentu BiH.

Premijer Srbije i njegova delegacija napadnuti su pri odlasku iz Potočara, a Vučić je zadobio ozljedu na licu nakon kamenovanja. Sve ovo, nažalost, bacilo je sjenu na obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici i ukop 136 nevinih žrtava srebreničkog genocida. “Do ovoga nije trebalo doći, morali su ostati dostojanstveni bez obzira na retoriku Vučića posljednjih dana, a koja je vezena za rezoluciju o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN.

Trebali smo se, kao što je reisu-l-ulema Kavazović rekao, okrenuti prema tabutima u kojima su kosti šehida a ne prema bilo kome drugom “, kazao je Ahmetović za Klix.ba. Kako kaže, cijeli slučaj je poremetio ukop i obilježavanje genocida u Srebrenici.“Problem destabilizacije u sigurnosti se uglavnom odrazi na povratnike u ovom gradu, njihovu djecu, objekte, džamije … Ovaj problem nisu napravile obitelji žrtava, u to sam siguran. Siguran sam da kad bismo pitali one koje danas kopamo i oni koji su ukopani u Potočarima što žele svojoj djeci, siguran sam da bi rekli da žele mir. Mir je najpotrebniji ljudima koji su preživjeli zločin genocida, pogotovo žrtvama koje su se vratile u Podrinje.Nadam se i apeliram svima koji mogu pomoći da ne dođe do destabilizacije sigurnosti “, kazao je Ahmetović za Klix.ba. 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -