Published On: Pon, lis 4th, 2021

A KAD SU TURCI POSJETILI BOŠNJAKE? Naša stranka osudila odveć jednonacionalni protokol posjete Ane Brnabić Mostaru….

Povodom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Hercegovini, a posebno Mostaru, reagirao je Irdin Bajrović, član mostarskog Gradskog odbora Naše stranke.

U svojoj reakciji istaknuo je da je Brnabić ovom posjetom poručila isto što i Milanović iz UN-a, da je ona premijerka i svih Srba u BiH, te da je to nedopustivo.

”S obzirom na protokol posjete koju je Ana Brnabić upriličila Hercegovini, ne možemo se oteti dojmu da je svjesno zaobišla institucije naše zemlje i njihove predstavnike njenog ranga kako bi pokazala da je ona lično premijerka i hercegovačkih Srba, baš kao što je nedavno Zoran Milanović rekao da je on predsjednik i bosanskohercegovačkih Hrvata. Šta je kome milo, to mu se i snilo – narodni je komentar na slične situacije i od toga neće biti ništa. Međutim, s obzirom na to da Brnabić takvim postupcima podržava Dodikove separatističke tendencije, ona bi morala znati da one nikako ne idu u prilog srpskim povratnicima i da im otežavaju egzistenciju”, priopćio je Bajrović.

Kaže kako bi trebala znati ”da netko tko negira genocid u Srebrenici ponižava i žrtve genocida nad Srbima iz Drugog svjetskog rata u koje spadaju i u Drugom svjetskom ratu stradali Srbi Prebilovaca čiju je spomen-kosturnicu posjetila”.

”Također bi trebala znati da takvim političkim porukama vrijeđa i prlja uspomenu na Aleksu Šantića čiji je i književni ali i društveni angažman bio dobrim dijelom usmjeren na afirmaciju različitosti i suživota koje politika Ane Brnabić potire. Samo njeno prisustvo na otvaranju Šantićevih večeri poezije stoga je više kulturni skandal, nego doprinos ugledu tih večeri. Nama je drago što Mostar i nakon svih zala koje je pretrpio od nacionalističkih politika, koje predstavlja i Brnabić, ima kapacitet da bez problema isprati posjete i ovakve vrste te da je premijerki Brnabić bilo lijepo u našem gradu. Još nam je draže što će prilikom sljedeće posjete znati da nas u Mostaru ima dosta koji pravilno čitamo njene zadnje namjere prema nama i načinu života na koji smo navikli i koji nikad neće uspjeti poraziti”, naveo je Bajrović.

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Kresimir !
Kresimir !
2 mjeseci prije

Koga briga sta taj osuneceni krelac prica!!

Hb
Hb
Odgovori   Kresimir !
2 mjeseci prije

Tako je

Niko
Niko
Odgovori   Kresimir !
2 mjeseci prije

Ama idiot.

Niko
Niko
Odgovori   Kresimir !
2 mjeseci prije

Ma idiot.

ŠOKAC
ŠOKAC
2 mjeseci prije

Turci ulažu više u Srbiju MEDJU svoje potomke,a ulažu i u beogradjanke i druge srpkinje kojih je pun STAMBOL u lovu na brkice tamnopute biznismene…Sultanija prva Olivera Branković…VAZALSTVO i KMETSTVO kod srba je još u genima…džaba srpska i RVACKa teorija o BOSNJACIMA TURCIMA…savremena DNA POKAZUJE

Danilo V
Danilo V
Odgovori   ŠOKAC
2 mjeseci prije

Ma nisi ti tursko kohpile..ti si nanin..ona bila na smeni dezurana u kuhpleraju..ima ona dokaz crno na belo ..Nisu je poveli kad su bljezali…pa se ona sakrila medju stokom i štalu..Zato ti babo muče..
Al ipak proveri i R1 (Severni Sloveni) i I2 (Juzni Sloveni) pa uporedi Srbija i BiH..

.

Niko
Niko
Odgovori   Danilo V
2 mjeseci prije

👍

Comment
Comment
Odgovori   Niko
2 mjeseci prije

Niko, da ti nisi možda ona Tana odjučer. Vako je i ona u večernje sate pucala komentar za komentarom. Odpuhni malo čovječe.

Niko
Niko
Odgovori   Comment
2 mjeseci prije

Pametan si. Bravo. Jesam. Baš fino kad na poznate naletiš. Što da otpuhnem… Ostaću slobodan, neću se vezati, važno je samo dobro se terati!

Niko
Niko
Odgovori   ŠOKAC
2 mjeseci prije

So what? Neko ga puši Turcima, neko Njemcima, neko impotentnom Bakiru.

Niko
Niko
2 mjeseci prije

Fuj jeste odvratni. Mislim na bošnje.

MateMo
MateMo
2 mjeseci prije

Šta hoće ovaj Bajrović, pa zar su svi Bajrovići ovako gl upi.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

kmeee….kmeeee