Subota, 4 svibnja, 2024

Biciklijada – povratak prirodi

Must Read

‘Biciklijada – povratak prirodi’ naziv je rekreativne biciklističke utrke koja će biti održana u nedjelju, 24. lipnja, u organizaciji općinskih odbora Saveza za bolju budućnost BiH iz Zenice, Žepča i Zavidovića, kao i Foruma mladih SBBBiH – Zeničko – dobojske županije (ZDŽ).

Utrka, za koju organizatori najavljuju učešće više stotina natjecatelja i rekreativaca vozit će od Begovog Hana u općini Žepče, preko Pepelara do izletišta Kamenica u općini Zavidovići. Dužina staze je oko 38 km.

“Ovom utrkom želimo promovirati sport, zdrav način života i zaštićenu zonu Parka prirode Tajan. Manifestacija se održava i znak sjećanja na 24. lipanj 1993. godine kada je počeo progon bošnjačkog stanovništva iz općine Žepče i blokada općina Maglaj i Tešanj, kao i dijela Zavidovića. Naravno, nije nam želja promovirati mržnju, nego se samo prisjetiti tog dana, kada su mnogi građani ovih općina bili protjerani i krenuli u nepoznato”, na press – konferenciji je izjavila Zahida Ćosić, koordinatorica projekta i članica Predsjedništva SBBBiH.

Start utrke predviđen za 10 sati u žepčakoj Mjesnoj zajednici Begov Han, dok je dolazak sudionika na cilj planiran za oko 14 sati kada će početi i bogat kulturno – umjetnički program.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -