Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

SVIJET SE MOŽE OPUSTITI: Stipe Mesić se uključio u rješavanje ukrajinske krize!

Must Read

ZAGREB – Krizu koju trenutno ne mogu riješiti sve svjetske institucije, sada će riješiti bivši hrvatski predsjednik. On je već obavio razgovore s veleposlanicima Rusije i Ukrajine u Hrvatskoj, a uskoro ga očekuju iu Kremlju. Navodno je Putin već naredio svim službama sakriti sve moguće dokumente, jer dolazi veliki filantrop i zaljubljenik u istraživanje povjerljivih arhiva!

Bivši, doživotni predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić ne posustaje. Pošto se angažirao u nedavno osnovanoj poslovnoj zadruzi za poslovanje s Kinom (CSEBA), na čiji račun je već napravio nekoliko putovanja (zadnje u Turkmenistan), Mesić je s dalekog puta došao prepun novih ideja.

I ovog puta on jednostavno nije mogao odoljeti izazovu i samoinicijativno se uključio u rješavanje rusko-ukrajinskog spora oko Krima.

Kada je zadnji put, također, samoinicijativno htio pomiriti Zapad i Gadafija, to je završilo stravičnim pokoljem, u kojem je najgore prošao upravo Mesićev veliki prijatelj – pukovnik Moamer Gadafi.

Znajući Mesićeve diplomatske sposobnosti, ukoliko je zaista odlučio riješiti krizu koju trenutno ne mogu sve svjetske institucije, onda je svijet definitivno na rubu kataklizme i Trećeg svjetskog rata . Navodno je već obavio razgovore s ambsador RusijeRobertom Markarijanom i Ukrajine Oleksandrom Levčenko u Zagrebu.

Nije poznato je li razgovorima bio prisutan i Mesićev Buddha – Lončar, no navodno to je bio tek prvi korak u najnovijoj mirovnoj misiji živahnog osamdesetogodišnjeg starčića rodom iz Orahovice.

Prema povjerljivim izvorima, uskoro ga očekuju i na Majdanu iu Moskvi . Navodno jePutin već naredio svim službama sakriti sve moguće dokumente, jer dolazi veliki filantrop i zaljubljenik u istraživanje povjerljivih arhiva!

Sve ostalo će mu biti dopušteno, jer se Putin i doslovce oduševio Mesićevim idejama.

Dakle, doživotni bivši hrvatski predsjednik se usprotivio uvođenju sankcija Rusiji jer to, smatra on, neće imati nikakvog efekta. 
– Problem treba riješiti odmah i ne smije se odgađa, poručio je Mesić , koji je uvjeren da se sankcijama neće ništa riješiti. Nije ni u Iraku, Libiji, Siriji pa neće ni sada, tvrdi Mesić koji iza sebe ima već dosta iskustva u mirovnim misijama. 
Kada su u Washingtonu, NATO-i Europskoj uniji čuli koje su Mesićeve inicijative, Obama i Merkel nisu mogli povjeruju.

Naime, Mesić je predložio da se sve vrati na početak, odnosno na sporazum koji je još 21. veljače potpisao bivši ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič. Klička i društvo koje je izazvalo nemire i zapravo dovelo do krize treba pozatvarati i / li protjerati, a Krim će do daljega ostati ruski, dok Mesić i Lončar nešto ne smisle. 
U Banskim dvorima nisu htjeli komentirati Mesićev solo-diplomatski izlet, dok je Josipović, kažu suradnici, ostao doslovce zgrožen.

Da su najutjecajnije svjetski vođe poslušali Mesića prije pet godina, ne bi bilo rata u Libiji. Gadafi bi i danas bio živ, narod pošteđen ratnih strahota, a nafta bi bila jeftinija nego je sada.

Da su Mesića slušali, SAD i zapadni saveznici su se mogli lijepo dogovoriti s iračkim diktatorom Sadamom Huseinom, posebno oko zajedničkog neprijatelja – Irana i njihovog nuklearnog programa. Ukratko, da su poslušali Mesića svijet bi bio sigurniji, sretniji i ljepši- navodi se između ostalog u komentaru na portalu Dnevno.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

DRAGANA VRAGANA: Ova srpska umjetnica uzrok je potpunog prometnog kolapsa u Zagrebu u petak i subotu. Zagrebački mediji to nisu dali pustiti u eter…

Zagreb je bio poprište kaosa u prometu 3.  i 4.  svibnja, a voditelji radijskih stanica nisu mogli skriti zbunjenost....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -