Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

WTF OVAJ PRIČA? “BiH je veoma bliska narodu Katara”

Must Read

SARAJEVO – Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas s ministrom vanjskih poslova Katara Khalidom Bin Mohammedom Al Attiyahom u Sarajevu , javlja Anadolu Agency ( AA ) . Na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka dvojice ministra , Lagumdžija istaknuo je kako je ministar Al Attiyah došao u uzvratnu posjetu BiH , nakon posjete bh. . delegacije koju je Lagumždija predvodio u Kataru prije devet mjeseci . On je dodao da će u svibnju biti jasni konkretni rezultati i prijedlozi suradnje BiH i Katara , a koja će biti rezultat pažljivo pripremanih razgovora .

” Pripremili smo određeni broj bilateralnih sporazuma za koje očekujemo da će u narednih par mjeseci biti potpisani , a koji su pretpostavka za koncipiranje ekonomskog razvoja . Konstatirali smo da bi projekte trebali usmjeriti ka onome što je podrška malim i srednjim poduzećima s posebnim naglaskom na zapošljavanje mladih ljudi . Konstatirali smo da naša suradnja treba biti usmjerena na stvarne probleme sa stvarnim konkretnim projektima ” , poručio je Lagumdžija , dodavši da će u narednih nekoliko mjeseci biti potpisani sporazumi o zapošljavanju , kulturnoj , suradnji u oblasti obrazovanja i visokog obrazovanja .

BiH je vrlo bliska narodu Katara , kazao je ministar Khalid Bin Mohammed Al Attiyah , dodavši kako je danas bilo razgovora o mnogim temama koje su od interesa za obje zemlje .

” Vjerujem da su Katar i BiH završili skoro sve pravne okvire i platforme koji nam trebaju da naša suradnja napreduje . Ovaj dio svijeta je veoma važan za nas u Kataru . Razgovarali smo o važnosti mladih u BiH i zato razmišljamo kako da zajedno radimo na pronalasku programa koji se izravno odnosi na ovu generaciju . Postoji mnogo polja na kojima možemo surađivati ​​, poput infrastrukture i drugih važnih financijskih sektora , a ubrzo ćemo zaključiti i sporazum o zapošljavajnu državljana BiH ” , poručio je Al Attiyah .

Katarski ministar izrazio je zadovoljstvo što su bh. . tvrtke prisutne u Kataru te dodao kako očekuje da će one biti prisutne i do 2022. godine , u vrijeme izgradnje Katara za Svjetsko prvenstvo u nogometu , ali iu daljnjim vizijama za razvoj ove zemlje .

Ministar vanjskih poslova Katara Khalid Bin Mohammed Al Attiyah sastaće se danas tijekom posjete BiH i sa članovima Predsjedništva BiH .

( Vijesti.ba / Anadolija )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

DRAGANA VRAGANA: Ova srpska umjetnica uzrok je potpunog prometnog kolapsa u Zagrebu u petak i subotu. Zagrebački mediji to nisu dali pustiti u eter…

Zagreb je bio poprište kaosa u prometu 3.  i 4.  svibnja, a voditelji radijskih stanica nisu mogli skriti zbunjenost....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -