Utorak, 30 travnja, 2024

Rusija kaže da su problemi u BiH njena unutarnja stvar

Must Read

Zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Aleksej Meškov rekao je u petak kako vlada njegove zemlje drži da su sadašnji problemi u Bosni i Hercegovini unutarnja stvar te zemlje koje ona treba sama riješiti.

“Vjerujem da narodi u BiH mogu sami rješavati pitanja svoje budućnosti”, kazao je Meškov novinarima u Banjoj Luci nakon što se sastao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je pak kazao kako cijeni stajalište Rusije po kojoj BiH treba sama rješavati postojeće probleme.

“Rusija i njen pristup rješavanju političkih i razvojnih pitanja u BiH govore da to treba biti stvar unutarnjih institucija, a ne nametanja”, kazao je Dodik.

Zamjenik šefa ruske diplomacije u četvrtak je boravio i u Sarajevu no tamo nije imao susret s novinarima, a iz priopćenja objavljenih nakon njegovih sastanaka s predstavnicima vlasti BiH moglo se zaključiti kako se razgovarako uglavnom o gospodarskim temama, posebice o mogućnosti da se BiH priključi projektu gradnje plinovoda “Južni tok”.

Meškov je i u Banjoj Luci potvrdio zainteresiranost Rusije da se BiH priključi “Južnom toku” ističući kako je njegova zemlja do sada značajno invesirala u naftnu industriju u BiH.

“Veoma smo ponosni na to kako radi rafinerija nafte u Bosanskom Brodu”, kazao je Meškov.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -