Utorak, 7 svibnja, 2024

Papa Franjo zadovoljan referendumom u Hrvatskoj

Must Read

“Poglavar Katoličke crkve papa Franjo, primajući u subotu 7. prosinca članove plenarnog zasjedanja Papinskoga vijeća za laike, pozdravio se i zadržao u kraćem razgovoru sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Sveti Otac u tom susretu zanimao se za nedavno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice jedne žene i jednoga muškarca u Hrvatskoj.

Kardinal Bozanić sažeto je obavijestio papu Franju o velikom angažmanu i doprinosu vjernika laika i osobito mladih vjernika građanskoj inicijativi ‘U ime obitelji’ te o popratnome molitvenom angažmanu širom Hrvatske. Sveti Otac, kako je posvjedočio kardinal Bozanić, izrazio je zadovoljstvo zaštitom vrednote braka u Hrvatskoj.

Kardinal je također posvjedočio da je hrvatski referendum o zaštiti braka veoma odjeknuo u različitim krugovima u Vatikanu i šire po Italiji te da su mnogi uglednici intelektualci ishod referenduma ocijenili velikim uspjehom u zaštiti institucije braka”, kaže se u priopćenju iz Zagrebačke nadbiskupije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -