Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Teška nesreća u Lici: Tri osobe poginule, 16 ozlijeđenih u lančanom sudaru 20-ak vozila na A1

Must Read

U jutrošnjoj teškoj prometnoj nesreći kod tunela Krpani na autocesti A1 poginule su tri osobe, a ne četiri, kako su glasile prve policijske informacije. Ozlijeđeno je 16 osoba, od kojih devet teško.

Nesreća se dogodila oko 6.15 između čvora Sveti Rok i tunela Krpani. U lančanom sudaru sudjelovali su jedan autobus, dva kamiona, jedan kombi te sedam osobnih automobila. Promet na toj dionici autoceste A1 je zatvoren u oba smjera, očevid je u tijeku i vodi ga općinska državna odvjetnica iz Gospića.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević izjavila je da se nesreća dogodila kada je autobus bez putnika probio ogradu i prešao na suprotni prometni trak te je na njega naletjelo dvadesetak vozila.

Jedan od tri jutros poginule osobe je 29-godišnji policajac iz Gospića Igor Katić koji je osobnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku postaju. Bio je sudionik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao neozlijeđen pa je išao pružati pomoć unesrećenima, pri čemu je smrtno stradao.

U gospićkoj bolnici liječnici se bore za život jedne osobe. Još je njih desetero zadobilo teške ozljede, a petero lakše. Ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić izjavila je da je kod njih životno ugrožen 52-godišnji muškarac, a ostalih petnaest stradalih osoba je stabilno. Među njima je i pet maloljetnika, a najmlađi pacijent je 15-mjesečna beba koja je lakše ozlijeđena.

Zamjenica općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović, koja na mjestu nesreće vodi očevid uz prometnog vještaka, izjavila je da je u lančanom sudaru sudjelovalo jedanaest vozila, iako zbog težine stradavanja ni to nije sasvim sigurno.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, koja je u gospićkoj bolnici, naglasila je kako je odmah nakon dojave o nesreći na teren izašlo šest timova njezina zavoda iz Ličko-senjske županije te tri tima iz Zadarske županije. Zadarska je bolnica zaprimila jednu ozlijeđenu osobu.

U lipnju prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, a 44 su ozlijeđene. Autobus je tada probio središnju ogradu na autocesti, prešao na suprotni prometni trak i prevrnuo se na bok.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -