Utorak, 30 travnja, 2024

Hrvatski carinici ga maltretirali jer nije imao više gotovine

Must Read

Namjera Sarajlije Elvira Muminovića da prije nekoliko dana vidi trogodišnju kćerkicu koja s majkom živi u Munchenu, propala je nakon što je, prema njegovim riječima, izveden iz autobusa, izmaltretiran te vraćen s hrvatske granice u Slavonskom Brodu.

Razlog, kako kaže Muminović, za njega je više nego apsurdan, jer je u gotovini imao oko 150 eura, dok je ostatak novca, oko 1.500 eura, imao na kartici.

Muminoviću nisu pomogle ni činjenice da je imao povratnu kartu i što mu je putovnica prepuna pečata s granica, koji svjedoče da je bez problema boravio u zemljama Europske unije.

– Kada sam objasnio da mi je novac na kartici, carinik mi je rekao da “oni nisu banka” i da nemam dovoljno novaca za ulazak u EU. S obzirom na to da traže 70 eura po danu, kada sam ga pitao znači li to da sam, u slučaju boravka od 90 dana u Njemačkoj, uz sebe trebao imati 6.300 eura, on mi je rekao da “tako ispada” – kaže razočarani Muminović.

On objašnjava da su još dvojica putnika iz istog autobusa vraćena s granice te da je carinik nakon izvjesnog vremena vozaču naredio da put nastavi bez njih, pod prijetnjom da će “cijeli autobus vratiti u BiH”.

– Da bih se vratio u državu, morao sam potpisati rješenje u kojem je naznačeno da je razlog odbijanja ulaska u Hrvatsku to što nemam dovoljno novca za uzdržavanje – kaže Muminović, koji je slučaj prijavio Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

(Foto: avaz.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HDZ prijavljen zbog pregovora. Fred Matić: Jedno bi moglo pomutiti brak HDZ-a i DP-a

    NASTAVLJAJU se razgovori i pregovori za formiranje nove vlade. Jučer je predsjednik Zoran Milanović dobio službene rezultate izbora i počeo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -