Srijeda, 16 listopada, 2024

TKO JE DARKO GLIŠIĆ KOJI PRIJETI BULJU “Zavalit ću ti šamarčinu, zvonit će ti ta goveđa glava Ustašo”

Vrlo

Dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Dubrovnik, gdje je zajedno s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem raspravljao o Ukrajini, izazvao je lavinu reakcija, a najglasniji među njima bio je sinjski gradonačelnik i Mostov predsjednički kandidat Miro Bulj. U svom stilu, Bulj je Vučića nazvao “četnikom” i poručio mu: “Mrš iz Hrvatske!”

No, nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Beograda. Darko Glišić, Vučićev ministar za javna ulaganja i kum, uzvratio je teškim riječima: “Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako ti još jednom padne na pamet da spomeneš predsjednika moje zemlje, zavalit ću ti šamarčinu pa da ti zvoni ta goveđa glava cijelim Sinjem!”

Nakon ove prijetnje, dio hrvatske javnosti počeo je s nestrpljenjem iščekivati Buljev odgovor. I naravno, nije ih razočarao.

“Izgleda da se Vučić jako uznemirio”

Bulj je reagirao u svom prepoznatljivom stilu, poručivši Glišiću da su “opet zaletjeli kao i devedesetih” te da svi znamo kako je to završilo. “Izgleda da se Vučić jako uznemirio jer sam ga nazvao pravim imenom. Navikli su na Plenkovićevo popuštanje pa su se osokolili nakon što mu je Plenković iz Dubrovnika dopustio da pljuje po Domovinskom ratu i negira velikosrpsku agresiju,” rekao je Bulj.

“Neće biti razgovora dok Srbija ne prizna svoju krivicu”

Bulj nije stao samo na tome. Istaknuo je da sa Srbijom ne bi bilo razgovora dok ne doživi katarzu i djelima pokaže kajanje za agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. “To znači plaćanje ratne odštete, predaja dokumentacije iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih, i procesuiranje odgovornih za zločine.”

“Vučić se pravi blesav”

Bulj se također osvrnuo na Vučićevu tvrdnju da nije znao da je četnik, podsjetivši na Vučićeve izjave iz devedesetih: “Vučić je tada huškao Srbe po Hrvatskoj, surađivao s četničkim vojvodom Šešeljem i tvrdio da Glina nikad neće biti hrvatska. Sada se pravi blesav, ali ne zaboravimo da se Vučić nije odrekao ciljeva velikosrpske politike, koju sada zove ‘srpskim svetom’.”

“Slomili smo kičmu velikosrbima”

Na prijetnje šamarima, Bulj je kratko odgovorio: “Ja sam bio časnik i profesionalni vojnik udarne Četvrte koja je slomila kičmu velikosrbima, JNA i četnicima. Ministre Glišiću, malo puno ste se zaletjeli, kao i devedesetih. A znamo kako je završilo.” Uz ovaj komentar, Bulj je dodao i nekoliko emotikona traktora, aludirajući na povlačenje srpskih snaga nakon Oluje.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -