Srijeda, 25 rujna, 2024

NEKOME JE I RAT BRAT: Nabacila im je biznis s migrantima. Sada su u njenu čast otvorili restoran?

Vrlo

U Albaniji je nedavno otvoren neobičan restoran koji privlači pažnju svojim političkim simbolizmom. Restoran, smješten u blizini kampa za azilante u luci Šenjđin na sjeveru Albanije, posvećen je talijanskoj premijerki Đorđi Meloni. Ovaj potez predstavlja spoj kulinarstva, politike i umjetnosti, a odražava i sve jaču povezanost između Italije i Albanije u rješavanju migrantske krize.

Restoran nosi jednostavno ime “Meloni” i sadrži čak 70 portreta talijanske premijerke. Vlasnik restorana, Đerđ Luka, blizak prijatelj albanskog premijera Edija Rame, nada se da će premijerka Meloni posjetiti restoran i osobno svjedočiti ovom neobičnom spoju. Luka, sin poznatog albanskog glumca i bivši glumac, ističe kako se “kada se kulinarstvo, umjetnost i politika spoje, mogu napraviti lijepe stvari”.

Meloni je već posjetila lokaciju centra za azilante u Šenjđinu u lipnju, prije samog otvaranja restorana. Ovaj centar, jedan od dva planirana, uskoro bi trebao početi s obradom zahtjeva za azil. Prema sporazumu koji financira Italija, migranti koji prelaze Sredozemno more iz Sjeverne Afrike, a koje presretne talijanska obalna straža, bit će prebačeni u Albaniju, gdje će se obrađivati njihovi zahtjevi.

Lokalno stanovništvo pozdravilo je otvaranje ovih centara zbog novih radnih mjesta koja će se otvoriti u ovom siromašnom dijelu Albanije.

- Advertisement -

2 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

IZRAELSKI ZAPOVJEDNIK: Pripremamo se za kopnenu invaziju na Libanon

Izraelski udari na Libanon imaju za cilj pripremiti teren za mogući ulazak trupa i nastaviti degradirati Hezbolah, rekao je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -