Petak, 17 svibnja, 2024

Cvijanović: Ne znam šta je Mehmedovića nanerviralo, citirala sam Amerikance

Must Read

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da ne zna šta je Šemsudina Mehmendovića nanerviralo u njenoj izjavi kada je samo citirala američki “Washington Post”, a ne neki lokalni, kako bi on rekao, “prosrpski” list.

Na pitanje Srne da prokomentariše Mehmendovićevo mišljenje da se na američku “crnu listu” ne dolazi zbog, kako kaže, učešća u “odbrani države i naroda”, već zbog “kriminala i korupcije”, Cvijanović je odgovorila da je to za sankcije bio samo način da ukaže na “zavjet ćutanja i praštanja”.

“I nije on jedini bošnjački političar koji se provlači kroz američke medije, izvještaje istraživačkih centara, pa i sajtove na primjer State Departmenta i Ministarstva pravde SAD. Ima toga i po Evropi, pa i na sajtu prijateljskog britanskog Bi-bi-si-ja kojeg možemo nazvati svakako, samo ne prosrpskim medijem”, istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je posebno zanimljiv njihov dokumentarni film iz 2015. godine, a ako ga ne izbrišu braneći Mehmendovića, onda mu preporučuje da i to pogleda.

“Lako je trabunjati o agresiji, ali se očito teško braniti od ovakvih stvari”, naglasila je Cvijanović.

Ona je rekla da Mehmendoviću može poručiti još da njegova priča o kriminalu, korupciji i potkradanju naroda služi samo kao neuspješni spin kojim želi da optužbe i pisanja američkog “Washington Posta” predstavi kao velikosrpsku propagandu.

- Advertisement -

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Trebaju nam euro i četiri slobode

''Plan rasta za Zapadni Balkan se već ostvaruje, a na summitu ćemo razgovarati kako da provedemo sve prioritete regije...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -