Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Mazalica: Zablude, laži, manipulacije i licemjerje “bošnjačkih intelektualaca”

Must Read
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica istakao je da saopćenje Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca sadrži fraze, stereotipe i zablude koje su prežvakane hiljadu puta.

“Nitko nije govorio o Bošnjacima kao prijetnji, nego o islamskom terorizmu, što je formulacija koju su uvele zapadne zemlje, a ne Republika Srpska”, naglasio je Mazalica u izjavi Srni, reagirajući na tvrdnju Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca da da je predsjednik Srpske Milorad Dodik govorio o “islamskom bošnjačkom faktoru kao prijetnji stabilnosti u regiji i Europi”.

Osvrnuvši se na izjavu Kasima Trnike da je, kako kaže, do detalja razrađen plan otcjepljenja Republike Srpske i da treba intenzivirati suradnju sa NATO snagama, Mazalica je rekao da oni s jedne strane plaše svoju publiku secesijom. , a s druge pozivaju NATO na već viđenu metodologiju ostvarivanja nacionalnih interesa uz pomoć stranih sila i okupatora.

Mazalica je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čak predložio da se potvrdi suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

“Ali jedno bez drugog ne može. Ne možete inzistirati na teritorijalnom integritetu, a suverenitet prepuštate Kristijanu Šmitu i stranim sucima Ustavnog suda BiH”, naveo je Mazalica.

Pojasnio je da je riječ o licemjerju “intelektualaca”, koji suverenitet uzimaju kao sa švedskog stola, kad im odgovara.

“Ali, ipak, najveće zablude i neistine, manipulacije i laži, izrekli su o izbornom zakonu. Izborni zakon BiH, kako stoji u njegovom prvom članku, uređuje samo i isključivo izbor članova i izaslanika Parlamentarne skupštine BiH. BiH i članovima Predsjedništva BiH, te utvrđuje načela za ostale razine vlasti.

Predloženi izborni zakon Republike Srpske ima ustavnu osnovu, te smo ga uskladili s preporukama OSCE-a – Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), te ostavili prostor za tehnička poboljšanja izbornog procesa s ciljem većeg transparentnost i poštene izbore, čime je ispunjen prioritet broj jedan od 14 prioriteta Europske komisije”, istaknuo je Mazalica povodom tvrdnje “bošnjačkih intelektualaca” o suspenziji ustavno-pravnog poretka u BiH usvajanjem Prijedloga izbornog zakona. Republike Srpske.

Naglasio je da Republika Srpska čuva Ustav, usklađuje međusobno neusklađene zakone i ispunjava uvjete za ulazak u Europsku uniju, te da je problem što “intelektualci” ne čitaju ni Ustav ni zakone

- Advertisement -

17 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -