Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Cvijanović: Ne znam šta je Mehmedovića nanerviralo, citirala sam Amerikance

Must Read

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da ne zna šta je Šemsudina Mehmendovića nanerviralo u njenoj izjavi kada je samo citirala američki “Washington Post”, a ne neki lokalni, kako bi on rekao, “prosrpski” list.

Na pitanje Srne da prokomentariše Mehmendovićevo mišljenje da se na američku “crnu listu” ne dolazi zbog, kako kaže, učešća u “odbrani države i naroda”, već zbog “kriminala i korupcije”, Cvijanović je odgovorila da je to za sankcije bio samo način da ukaže na “zavjet ćutanja i praštanja”.

“I nije on jedini bošnjački političar koji se provlači kroz američke medije, izvještaje istraživačkih centara, pa i sajtove na primjer State Departmenta i Ministarstva pravde SAD. Ima toga i po Evropi, pa i na sajtu prijateljskog britanskog Bi-bi-si-ja kojeg možemo nazvati svakako, samo ne prosrpskim medijem”, istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je posebno zanimljiv njihov dokumentarni film iz 2015. godine, a ako ga ne izbrišu braneći Mehmendovića, onda mu preporučuje da i to pogleda.

“Lako je trabunjati o agresiji, ali se očito teško braniti od ovakvih stvari”, naglasila je Cvijanović.

Ona je rekla da Mehmendoviću može poručiti još da njegova priča o kriminalu, korupciji i potkradanju naroda služi samo kao neuspješni spin kojim želi da optužbe i pisanja američkog “Washington Posta” predstavi kao velikosrpsku propagandu.

- Advertisement -

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -