Petak, 18 listopada, 2024

RATNI ZLOČINI Tužiteljstvo BiH pružilo podršku institucijama SAD-a u procesuiranju pripadnice zloglasne jedinice “Zulfikar”

Vrlo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u više navrata, u protekle dvije godine, pružalo asistenciju putem Međunarodne pravne pomoći, kolegama iz SAD-a, u vezi s potrebnim podacima za identificiranje i procesuiranje Nade Tomanić, državljanke BiH za kaznena djela povezanih s imigracijskom prevarom.

Navedena je osumnjičena da je imigracijskim vlastima SAD prikrila podatke da je bila pripadnica SOPN ŠVK (Specijalnog odreda posebne namjene pri stožeru Vrhovnog zapovjedništva) Zulfikar, bošnjačke vojske u BiH tzv. Armije RBiH i sudjelovala u nečovječnim postupanjima prema žrtvama srpske nacionalnosti na Igmanu 1993. godine.

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama SAD-a na pomoći u borbi protiv nekažnjenosti nečovječnog postupanja tijekom rata u BiH i bit će u daljem kontaktu i pružati pomoć kolegama u SAD-u u vezi s procesuiranjem navedene osumnjičene, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- Advertisement -

9 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -