PREMINUO HRABRI DOKTOR IZ TREBINJA Teško bolesni liječnik, koji je primao pacijente spojen na kisik, izgubio životnu bitku

Liječnik trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić (47) izgubio je bitku za život, javlja RTRS.

Priča o doktoru Babiću, koji je primao pacijente u ordinaciji obiteljske medicine iako je zbog plućnih komplikacija ovisio o aparatu za kisik, obišla je regiju. Zbog sumnje da je obolio od cistične fibroze pluća, liječnik se nadao da će uspjeti otići u kliniku u Beču, specijaliziranu za transplantacije pluća.

Prije nekoliko dana zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo, nakon čega je bio na intenzivnom liječenju u Bolnici Trebinje i Kliničkom centru u Mostaru, gdje je i preminuo, prenosi Kurir.

Dr. Aleksandar Babić (47) iz Trebinja, podsjetimo, bolovao je od cistične fibroze, ali svaki dan je herojski dolazio na posao i pomagao pacijentima. Babić je po cijeli dan bio spojen na kisik zbog bolesti koja mu je skroz uništila pluća.

Cistična fibroza, međutim, nije bila jedini problem doktora Babića jer je imao Kartagenerov sindrom odnosno organi su mu bili smješteni na suprotnoj strani, srce desno, a jetra lijevo…

Regija se podigla na noge nakon objave njegovog prijatelja i kolege Ivice Zdravkovića s kojim je napisao knjigu o ultrazvuku.