Četvrtak, 26 rujna, 2024

Izbor za Miss Italije zabranjuje ‘transrodne’ natjecatelje(ice)

Vrlo

Izbor za Miss Italije objavio je da neće dopustiti ‘transrodne’ natjecatelje(ice), a sve sudionice moraju biti “žene od rođenja”.

Natjecateljice moraju biti žene (od rođenja)

“Od samih početaka, natjecanje za Miss Italije u svojoj odredbi ima pojašnjenje koje kaže da natjecateljice moraju biti žene od rođenja”, rekla je službena pokroviteljica Miss Italije Patrizia Mirigliani tijekom intervjua za lokalni medij. “Vjerojatno zato što je već tada bilo predviđeno da ljepota može doživjeti preinake, ili da žene mogu doživjeti preinake, ili da muškarci mogu postati žene”, dodala je.

Časopis Evie izvijestio je da je Mirigliani kritizirala druga natjecanja za miss koja su postala previše inkluzivna (uključiva), jer su na njih počeli uvrštavati i muškarce koji se predstavljaju ženama. Tu inkluzivnost je nazvala apsurdnom i pokušajem da završe u medijima. Također je tvrdila da pravila natjecanja oduvijek propisuju da kandidatkinje moraju biti žene od rođenja, piše Fox News.

Miss Nizozemske je muškarac (‘trans’ žena)

Na natjecanju za Miss Nizozemske pobjedila je Rikkie Valerie Kolle, prva ‘trans’ žena, odnosno muškarac koji se samoidentificira kao žena. Ovaj korak ‘naprijed’ (nazad) koji su napravili u Nizozemskoj naišao je na reakcije u javnosti. Za ljevičare je to korak naprijed kad je u pitanju uključivost, a za druge je korak nazad jer se radi o brisanju granica ljudske biologije i obezvrjeđivanju žene kao takve. Može se reći da je ovo korak naprijed, ali samo prema relativizaciji ženske ljepote.

Kolle je kritike i neslaganja proglasila ni više ni manje nego govorom mržnje, što je bilo i za očekivati, jer se svaka kritika ljevičarskih apsurda proglašava govorom mržnje. “Mislila sam da stvarno prihvaćamo (‘trans’)… u Nizozemskoj, ali komentari mržnje pokazuju drugu stranu našeg društva. Nadam se da je to poziv na uzbunu”, rekla je Kolle, ističući da ona (on) nije s ničim isprovocirao (la) takve komentare.

U Italiji ne prolazi ni ‘plastična ljepota’

Natjecanje za Miss Italije redovito je praćeno kako bi se zadržali strogi standardi pri ulasku na natjecanje, tako je 2012. zabranjeno sudjelovanje svim natjecateljicama koje su bile podvrgnute plastičnim operacijama. Mirigliani je također zabranila “otkrivene kupaće kostime”, piercinge i tetovaže. Natjecateljice mogu nositi samo crno-bijeli jednodijelni kupaći kostim. Mirigliani tvrdi da ove promjene evociraju “klasičnu ljepotu” 1950-ih.

Te su promjene izazvale kritike lokalnih medija, uključujući Il Giornale, novine u tadašnjem vlasništvu bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koje su tvrdile da nitko ne želi vidjeti “djevojke odjevene u odjeću kakvu bi nosile njihove bake”.

 

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -