Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dva odvojena bombaška napada protresla Banjaluku i Glamočane

Must Read

BANJALUKA – Policija traga za nepoznatim napadačima koji su u dva odvojena napada bacili ručne bombe u banjalučkom naselju Kočićev vijenac i Glamočanima, kod Laktaša, i oštetili brojna parkirana vozila.

U napadima nije bilo povrijeđenih, ali je oštećeno ukupno 11 automobila i dva autobusa vlasništvo poduzeća “Top tourist”.

Prvi bombaški napad koji je uznemirio Banjalučane prijavljen je u subotu oko 2:20 ujutro u Ulici majke Kristine u naselju Kočićev vijenac.

Iz CJB Banjaluka je saopšteno da je nepoznati napadač aktivirao bombu M-75. Nakon detonacije polupana su vjetrobranska stakla i pričinjena je materijalna šteta na 11 parkiranih automobila.Prema nezvaničnim informacijama, motiv napada je svađa zbog parking mjesta.

Drugi napad dogodio se u Glamočanima, kod Laktaša, danas oko 15 minuta iza ponoći.

Ručna bomba eksplodirala je u dvorištu obiteljske kuće Ranka Zelenike.

Meta napada, kako se nezvanično saznaje, bilo je više autobusa vlasništvo poduzeća “Top tourist” iz Kladova.

Detonacija je oštetila obiteljsku kuću Zelenike, u kojoj je u trenutku detonacije bilo dvoje maloljetne djece.

Oštećeni su i parkirani autobusi, a prava je sreća što u detonaciji nije povrijeđen Vladimir D., radnik “Sektor sekjuritija”.

Naime, ova zaštitarska tvrtka je angažirana na čuvanju imovine “Top tourista”, koja je u siječnju i travnju ove godine bila na meti do danas nepoznatih vandala.

Prvi napad na imovinu ove tvrtke koja se bavi prijevozom putnika u skandinavske zemlje dogodio se 14. siječnja ove godine kada je u banjalučkom naselju Obilićevo zapaljen automobil mercedes B klase, koji je vozio Darko Đakić, direktor “Top tourista”.

Mercedes, vrijedan 30.000 KM, u trenutku zapaljenja bio je parkiran ispred kuće u kojoj živi Đakić, a zahvaljujući brzoj intervenciji ukućana i banjalučkih vatrogasaca spriječeno je širenje požara na okolne kuće. U travnju ove godine je polupano vjetrobransko staklo na autobusu “Top tourista”.

 

Neriješeni bombaški napadi u Banjaluci:

– Prosinac 2012-veljaca 2013.

Četiri napada na kladionice “Wiliams”

– Jul 2013.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Službeni Zagreb Mate Granića ugostio je vrlo vjerojatnog ubojicu viteške djece. BH Hrvati dali su Graniću 3 saborska zastupnika. Jesmo li proklet narod?

Zoran Milanović je prvi hrvatski političar kojem je uspjelo imena viteške djece, pobijene na vrtuljku, a čije ubojice Sarajevo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -