Published On: Mon, Sep 16th, 2013

Marin Čilić će se žaliti na odluku o devetomjesečnoj suspenziji

Hrvatski tenisač Marin Čilić dobio je devet mjeseci suspenzije, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Čilić je zadnji nastup imao u Wimbledonu krajem lipnja, kada je predao meč drugog kola Francuzu Kennyu De Schepperu zbog ozljede koljena.

Kasnije se doznalo da je Čilić za vrijeme trajanja Wimbledona saznao da je bio pozitivan na doping testu na ATP turniru u Münchenu.

Poslije toga je surađivao s nadležnim tijelima i objasnio je da je pao na dopinškom testu zbog povišene razine glukoze.

Konačno se, nakon dva mjeseca šutnje, oglasio Čilić i najavio žalbu Arbitražnom sudu za sport.

Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom.

Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja).

Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju.”