Published On: Mon, Sep 16th, 2013

Dva odvojena bombaška napada protresla Banjaluku i Glamočane

BANJALUKA – Policija traga za nepoznatim napadačima koji su u dva odvojena napada bacili ručne bombe u banjalučkom naselju Kočićev vijenac i Glamočanima, kod Laktaša, i oštetili brojna parkirana vozila.

U napadima nije bilo povrijeđenih, ali je oštećeno ukupno 11 automobila i dva autobusa vlasništvo poduzeća “Top tourist”.

Prvi bombaški napad koji je uznemirio Banjalučane prijavljen je u subotu oko 2:20 ujutro u Ulici majke Kristine u naselju Kočićev vijenac.

Iz CJB Banjaluka je saopšteno da je nepoznati napadač aktivirao bombu M-75. Nakon detonacije polupana su vjetrobranska stakla i pričinjena je materijalna šteta na 11 parkiranih automobila.Prema nezvaničnim informacijama, motiv napada je svađa zbog parking mjesta.

Drugi napad dogodio se u Glamočanima, kod Laktaša, danas oko 15 minuta iza ponoći.

Ručna bomba eksplodirala je u dvorištu obiteljske kuće Ranka Zelenike.

Meta napada, kako se nezvanično saznaje, bilo je više autobusa vlasništvo poduzeća “Top tourist” iz Kladova.

Detonacija je oštetila obiteljsku kuću Zelenike, u kojoj je u trenutku detonacije bilo dvoje maloljetne djece.

Oštećeni su i parkirani autobusi, a prava je sreća što u detonaciji nije povrijeđen Vladimir D., radnik “Sektor sekjuritija”.

Naime, ova zaštitarska tvrtka je angažirana na čuvanju imovine “Top tourista”, koja je u siječnju i travnju ove godine bila na meti do danas nepoznatih vandala.

Prvi napad na imovinu ove tvrtke koja se bavi prijevozom putnika u skandinavske zemlje dogodio se 14. siječnja ove godine kada je u banjalučkom naselju Obilićevo zapaljen automobil mercedes B klase, koji je vozio Darko Đakić, direktor “Top tourista”.

Mercedes, vrijedan 30.000 KM, u trenutku zapaljenja bio je parkiran ispred kuće u kojoj živi Đakić, a zahvaljujući brzoj intervenciji ukućana i banjalučkih vatrogasaca spriječeno je širenje požara na okolne kuće. U travnju ove godine je polupano vjetrobransko staklo na autobusu “Top tourista”.

 

Neriješeni bombaški napadi u Banjaluci:

– Prosinac 2012-veljaca 2013.

Četiri napada na kladionice “Wiliams”

– Jul 2013.