Utorak, 7 svibnja, 2024

Kroz partnerske odnose štititi u BiH hrvatske interese

Must Read

Predsjednik HDZ BiH i prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović jučer se u odvojenim susretima u Sarajevu sastao s predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem, predsjednikom HDZ-a 1990. Martinom Ragužem, te predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem. – Jedna od glavnih tema razgovora bila je kako približiti stavove i pronaći rješenja za presudu u slučaju ‘Sejdić – Finci’ prije sastanka u Bruxellesu 1. listopada, kazao je jučer nakon sastanaka predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, piše Večernji list.

Hrvatskom narodu i HDZ-u BiH najviše je stalo da se provede presuda jer je hrvatskom narodu najteže u BiH, i ovakvo postojeće stanje nije rješenje. Hrvati su ponudili svoje prijedloge i nisu, kako to neki pokušavaju prikazati, oni koji žele srušiti dogovore. S predsjednikom SDS-a Čović je razgovarao o suradnji stranaka, pripremi sastanka u Bruxellesu, te potrebi organiziranja susreta šestorke, odnosno sedmorke. Ako se stavovi približe i ako se postigne suglasnost oko mogućih rješenja, sastanak lidera će biti održan. Domaćin bi trebao biti upravo predsjednik SDS-a Mladen Bosić. Martin Raguć i Dragan Čović razgovarali su o suradnji dvije stranke, te mogućnostima da tu suradnju od personalne do suradnje dvije stranke podignu na još veću razinu nego je to do sada bilo. – Razgovarali o odnosima naših stranaka sa svim drugim strankama kako u FBiH, tako i RS-u. Dogovor je da se u idućih sedam do 10 dana ponovno sastanemo, a do tada napravimo presliku stanja o svim pitanjima o kojima smo razgovarali, kazao nam je Čović. Opredjeljenje je da se kroz jedna partnerski odnos štite hrvatski interesi, zaključeno je na sastanku.

Priprema sastanka

Tihić i Čović razgovarali su o pripremi sastanka koji će se održati u Sarajevu u ponedjeljak, 16. rujna. Dogovoreno je da se sastane šire izaslanstvo stranaka, te da o posebnim pitanjima izvješća podnose posebni izvjestitelji. Tako će biti za pitanje Mostara, izvršenja presude ‘Sejdić – Finci’ i drugo. – Na svim razgovorima nezaobilazna je bila tema i Federacija BiH, odnosno njeno nefunkcioniranje. Najslabija karika BiH je funkcioniranje FBiH, tj. odnos vlasti u FBiH, kazao je jučer Čović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -