Srijeda, 24 travnja, 2024

Kroz partnerske odnose štititi u BiH hrvatske interese

Must Read

Predsjednik HDZ BiH i prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović jučer se u odvojenim susretima u Sarajevu sastao s predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem, predsjednikom HDZ-a 1990. Martinom Ragužem, te predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem. – Jedna od glavnih tema razgovora bila je kako približiti stavove i pronaći rješenja za presudu u slučaju ‘Sejdić – Finci’ prije sastanka u Bruxellesu 1. listopada, kazao je jučer nakon sastanaka predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, piše Večernji list.

Hrvatskom narodu i HDZ-u BiH najviše je stalo da se provede presuda jer je hrvatskom narodu najteže u BiH, i ovakvo postojeće stanje nije rješenje. Hrvati su ponudili svoje prijedloge i nisu, kako to neki pokušavaju prikazati, oni koji žele srušiti dogovore. S predsjednikom SDS-a Čović je razgovarao o suradnji stranaka, pripremi sastanka u Bruxellesu, te potrebi organiziranja susreta šestorke, odnosno sedmorke. Ako se stavovi približe i ako se postigne suglasnost oko mogućih rješenja, sastanak lidera će biti održan. Domaćin bi trebao biti upravo predsjednik SDS-a Mladen Bosić. Martin Raguć i Dragan Čović razgovarali su o suradnji dvije stranke, te mogućnostima da tu suradnju od personalne do suradnje dvije stranke podignu na još veću razinu nego je to do sada bilo. – Razgovarali o odnosima naših stranaka sa svim drugim strankama kako u FBiH, tako i RS-u. Dogovor je da se u idućih sedam do 10 dana ponovno sastanemo, a do tada napravimo presliku stanja o svim pitanjima o kojima smo razgovarali, kazao nam je Čović. Opredjeljenje je da se kroz jedna partnerski odnos štite hrvatski interesi, zaključeno je na sastanku.

Priprema sastanka

Tihić i Čović razgovarali su o pripremi sastanka koji će se održati u Sarajevu u ponedjeljak, 16. rujna. Dogovoreno je da se sastane šire izaslanstvo stranaka, te da o posebnim pitanjima izvješća podnose posebni izvjestitelji. Tako će biti za pitanje Mostara, izvršenja presude ‘Sejdić – Finci’ i drugo. – Na svim razgovorima nezaobilazna je bila tema i Federacija BiH, odnosno njeno nefunkcioniranje. Najslabija karika BiH je funkcioniranje FBiH, tj. odnos vlasti u FBiH, kazao je jučer Čović.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x