Petak, 20 rujna, 2024

VIDEO: Potpalio je islamiste, ako pukne bit će direktno odgovoran za raspad države koja to odavno i nije

Vrlo

Poglavnik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kapetan Kavazović još je jednom šokirao bh. javnost svojim ratnohuškačkim izjavama, točnije izjavom da Bošnjaci moraju braniti institucije Bosne i Hercegovine na svaki način pa i oružjem ako bude trebalo. I dok osude dolaze sa svih strana, bošnjačke stranke i mediji opravdavaju ratnohuškačku retoriku.

Na izjavu poglavara Islamske zajednice prvi je reagirao Hrvatski narodni sabor, zatraživši hitnu i javnu ispriku.

„Danas, kada smo dobili kandidacijski status za članstvo u EU, kada idemo formirati vlast, potpuno je neodgovorno vraćati se toliko godina unatrag. Naročito kada takva retorika dolazi od jednog vjerskog poglavara koji bi se trebao baviti moralom, etikom, dušom čovjeka, a nikako ratnohuškačkom retorikom“, kazao je član Predsjedništva HNS-a BiH Ilija Cvitanović.

Novinar Zoran Krešić smatra kako se radi o neodgovornoj i opasnoj izjavi, jer su ranije takve tvrdnje inspirirale brojne oružane napade.

„Zbog takvih i sličnih izjava, izveden je veliki broj terorističkih napada. Spominjati oružje, obranu interesa jednog naroda korištenjem oružja, je nešto što uopće ne bi trebalo biti u javnome prostoru unutar BiH“, rekao je Krešić.

Kavazovićeva retorika zasmetala je i srpskim političarima.

„Skandalozna izjava, ne mogu vjerovati da netko tko je predstavnik vjerske zajednice može koristiti takav rječnik. Zamislite što bi bilo da je nešto takvo izjavio netko iz neke druge vjerske zajednice. Pa o tome bi danas brujao cijeli svijet, zgrožena sam“, poručila je srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Na izjavu poglavara Islamske zajednice u maniri radikalnog političara, ipak je reagiralo i Izaslanstvo Europske unije u našoj zemlji kao i OHR. Poručili su kako su institucije mjesto za političke rasprave, te da ih nema potrebe braniti oružjem.

- Advertisement -

92 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

92 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kad je Dinamo pao, a Baka otišao u kazalište

Nevjerojatno, ali ovo nije bio najveći debakl Dinama u povijesti. Ma kakvi, debakli su za Dinamo ono što je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -