Published On: Sri, ožu 8th, 2023

IMAM IZ VELIKE KLADUŠE: “ALIJA IZETBEGOVIĆ JE RATNI ZLOČINAC I LJUDSKI IZROD, ONI MASAKRIRAJU ŽENE I DJECU”

Pripadnici tzv. Armije BiH pod komandom Atifa Dudakovića su počinili veliki broj ratnih zločina nad bošnjačkim i srpskim narodom na području Zapadne Bosne. Popaljena su brojna sela, uništeni kulturni i društveni objekte, stotine kuća je porušeno a preko 70 000 ljudi je prognano iz svojih domova. Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH zbog zločina počinjenih nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Krajine. NJima Tužilaštvo stavlja na teret zločine protiv čovečnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata.

 

Rat koji je protiv sopstvenog naroda u Zapadnoj Bosni započeo i pokrenuo Alija Izetbegović ugasio je preko tri hiljade života. Alijini vojnici, pripadnici 5. korpusa imali su posebno logore za muslimanske civile i borce APZP, gde su vršena nečovečna postupanja, surova mučenja, silovanja žena i likvidacije civila. Mnoge muslimanke su silovane od strane Alijinog i Dudakovićevog 5. korpusa a na ove strašne zločine podsetio je i ugledni imam Ferhat Mujkić. Ferhat je rođen u Cazinu a medresu je završio zajedno sa Harisom Silajdžićem i beogradskim muftijom Hamdijom Jusufspahićem u Sarajevu. Do početka rata službovao je u gotovo svim selima Cazinske krajine.

 

U Sarajevu je upoznao i Aliju Izetbegovića koji ih je učio da se muslimanska krv ne sme davati nemuslimanskim narodima. Mujkić je 23.07.1994. dao intervju novinarima “Glasa Srpske” gde je između ostalog rekao:

 

“Ja sam od prvog dana na strani pravde, istine i ako Bog da, pobjede. Morao sam se distancirati od onih koji masakriraju i uključiti u borbu protiv ljudskih izroda na čelu sa ratnim zločincem Izetbegovićem, među koje je, nažalost, otišao i veliki broj mojih kolega”. Mujkić je tada istakao da sa Alijom ne može biti pomirenja jer “on nije vernik i za njega nema kazne na ovom svetu pa makar celi ostatak života proveo u najstrašnijim mukama.”

 

Mujkić je tada izrazio mišljenje da će međumuslimanski sukob još dugo potrajati: “Bojim se da će tako i ovdje biti jer Izetbegović i njegova fundamentalističko-mudžahedinska družina mrze sve, a posebno Srbe koji nikada ne bi ratovali da nije bilo Alije”. Mujkić je tada izneo tvrdnju da su Izetbegovićevi saradnici u Cazinu i Bihaću podelili velike količine oružja i maraka imamima kako bi u svojim mesnim područjima “obrađivali” vernike istakavši da takvi imami samo zloupotrebljavaju verske objekte i sa džamija ubijaju i svoj i druge narode.

 

“U vrijeme posljednjeg najvećeg muslimanskog praznika Ramazana na područje Cazinske krajine dovedeno je mnogo hodža – mudžahedina koji su vjernicima nakaradno tumačili Kuran, vojnicima govorili da idu da se tuku sa četnicima a vodili su ih da ubijaju ne samo svoje sunarodnike nego veoma često i najbliže rođake i braću. Osman Nadarević, imam iz sela Golubovića, pripremao je nedavno pokolj svog naroda!” – rekao je tada Mujkić opisavši do detalja stravične planove Alijinih plaćenika.

 

– On je u džamiju u kojoj je službovao smjestio najokorelije ekstremiste i ubice iz 5. korpusa koji su svakodnevno ubijali seljane i ja sam predsjedniku Abdiću prijedložio da srušimo tu džamiju, mada znam da je to Božiji grijeh ali zar još veći grijeh nije ako se sa nje ubijaju žene i djeca. Vojnički to nije bilo teško ali predsjednik to nije dozvolio. Eto, sad vidite ti koljači gospodina Abdića zovu “četnik Todor” a sada ću vam ako ste jakih živaca pokazati kako se oni ophode prema ljudima”.

 

Novinar Glasa Srpske tada bilježi:

“Gledamo video-zapis nevjerovatno unakaženih leševa i slike od kojih se želudac okreće i onima koji su se nagledali zločina i slušamo komentar našeg domaćina:

 

“To su najsvježiji snimci iz ovog mjeseca sa obdukcije naših boraca koje su prethodno zarobili fundamentalisti iz Bihaća i Cazina. To je sve što je ostalo od tijela Rasima Bašića, našeg načelnika bezbjednosti i njegovog vozača. Mučeni su tri dana tako stručno da su umrli u najstrašnijim mukama ..(..). Ovo su tijela trojice naših boraca koje su nam 16. jula zlikovci vratili. Dvojica od njih su poslije svih drugih brutalnih mučenja ugušeni a treći je kao što vidite bukvalno raskomadan.”

 

Imam Mujkić tada je izrazio uvjerenje kako će Abdićeve snage pobijediti Alijine agresore uz bojazan da će do tog dana još mnogo krvi biti proliveno ali da se sa “šejtanom i ne može drugačije”.

 

I Sefer Adić, jedan od 10 000 izbjeglih Muslimana s područja Cazinske krajine tada je dao izjavu u kojoj je Aliju Izetbegovića optužio za rat i smrt hiljada nevinih. – Svijet nije shvatio da je Izetbegović ubica i fundamentalist, opasan za čitavu Europu.

Ja bih prije umro nego da se vratim u Kladušu dok njome haraju izetbegovićeve falange.

Naravno, mi smo muslimani ali umjereni. Ne kao oni iz Sarajeva koje predvodi Izetbegović.

 

Pripadnici muslimanske tzv. Armije BiH često nepravedno ističu to kako su oni bili “multietnička vojna formacija” koja se zalagala za “suživot  sva tri naroda”.

Ove maloumne floskule nemaju veze ni sa realnošću niti sa pravim stanjem na terenu. Ipak, mora se priznati činjenica da su pripadnici tzv. Armije BiH svoju multikulturalnost samo i jedino pokazali u činjenici da su ubijali pripadnike svih vera i nacija – i Srbe, i Hrvate, i Bošnjake, Rome, Mađare…

Bošnjaci / Muslimani takođe su bili žrtve zločinačkog režima Alije Izetbegovića, režima koji je u smrt odveo više od sto hiljada ljudi. Hiljade Bošnjaka i muslimana doživelo je strahovite sudbine od likvidacija, teških ranjavanja, deportacija, zlostavljanja, silovanja…

Razlozi za takvo monstruozno ponašanje bilo je to što su ti Bošnjaci pokušali da zaštite komšije Srbe, ili zato što su odbili da obuku uniformu i uzmu oružje u ruke, zato što su bili u bračnoj zajednici sa pripadnicom/kom srpske nacionalne, zato što su se zalagali za Jugoslaviju ili iz čiste samovolje zločinaca koji su tako pokazivali svoju nadmoć. Mnoge žene i devojke bošnjačke nacionalnosti su silovane i zlostavljane po svojim kućama i u logorima tzv. “Armije BiH” i to upravo od pripadnika svog naroda.

Najčešće su to bile žene udate za Srbe i Hrvate, kojima su zlikovci pretili što su rodile ili što će roditi “četnike i ustaše”.

 

Ovi zločini bili su najmasovniji u Zapadnoj Bosni a od tragične sudbine nisu bila pošteđena čak ni deca. Ipak, ubijanje, zlostavljanje i ranjavanje muslimanskog stanovništva od muslimanske tzv. Armije BiH bilo je itekako prisutno i u Sarajevu, Visokom, Tesliću, Doboju, Brčkom, Mostaru…..

 

velika%2Bkladusa%2B-%2B23-07-1994.png

 

guest
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
22 dana prije

Sad ste krenuli citirati če_tni_čke medije koji citiraju autonomaše koji su vlastitom narodu udarili nož u leđa?
Bravo škutore Hajvane Šuu š nja ru majku ti j*bo svoju olijalu.

Za ne povjerovati koja ste gamad

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
22 dana prije

Ko ti trese kavez mazlume????
Sabura sve ce izici na vidjelo,dosta ste izigravali zrtvu polako se sve otkriva!!!

Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Nisu oni još pronašli izvještaje Riste Đoge!

APZB-Babin
APZB-Babin
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

O cemu ti pises?Vi ste nama zabili noz u ledja i prvi nas napali na Johovici 1993.godine.Po vasem smo mi “izdajnici”jer smo zeljeli dobre komsijske odnose sa Srbima i Hrvatima u BiH.Ko je to potpisao Dejton i pristao na Republiku Srpsku samim tim dao Srbima pola BiH,Fikret Abdic ili Alija?

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
21 dana prije

Fikret je dobio daleko najveći broj glasova na izborima. SDA-u je bio samo trojanski konj, jer su unaprijed znali da će mu mjesto predsjednika oteti Aljo. Prije toga, zbog “mehkih” stavova su se riješili i Adila i Tunje. Fikret je imao viziju Bosne kao ekonomski i privredno uspješne zemlje, a Aljo viziju islamske države. A to se jedino ratom moglo postići. Bez A. I. ne bi bilo rata.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

Zar ima još neko ko vjeruje da je rat izbio radi Alije I.???Da je predsjednik bio neki Nikola,Radovan,Đorđe opet bi bilo isto.Izlazak iz Juge je razlog rata,što su Srbi I najavili.Čak mu je nuđeno da bude prvi predsjednik te skraćene države.

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

Šta je bilo kad si se probudio?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
20 dana prije

Pa sto ga uhapsiste sa vizijom …sto mu vi srbi unististe agrokomerc…novinar iz nisa koji je objavio navodne malverzacije se ubio…

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
21 dana prije

Džabe se kriješ iza imena

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
20 dana prije

J.e.b.o.li.ti Fikret m.a.t.er

gazija
gazija
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
19 dana prije

ma.mu ti hebem izdajničku pa ko je poklao nevine u podrinju i formirao tolike grobnice. dabogda do petnostog koljena zvršavali u Džehenemu

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Šteta što Babo nije ostao predsjednik Bosne, mogli smo mi Rizvanbegovića Hrvati ostati u Miloševićevoj Jugoslaviji i zajedno sa četničkim bojovnicima ići da oslobađamo Hrvatsku od odmetnutog komuniste Tuđmana.

Kapitalista Alija nas je posvađao sa socijalističkom revolucijom i Centralnim Komitetom u Beogradu.

Last edited 21 dana prije by HVO-bojovnik bez noge
AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
21 dana prije

Kapitalista Alija😆😆😆

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
21 dana prije

Nije ostao zato što ste forsirali Aliju. Babo jest pobijedio na izborima, ali vi ste htjeli šerijatsku državu samo za sebe, bez Srba i Hrvata. A to tako ne ide, niti ćete to ikad dobiti.

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

Šta laprdaš konju zaglupljeni? Kakav šerijat kad nemaš 2 čovjrka školovana za to, i to u sred liberalno demokratske civilizacije? Voliš se konj praviti jer želiš opravdati zločine koje ste radili, svoje komšije goloruke ubijali. Ti si lažljivi konj, koji sam u svoje laži ne vjeruje. Odvratno ljudsko biće. Gori si od životinje . 🤮

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Ko.nj ti je ba.bo koji te je napravio takvog gl.upa.va. Činjenica je da su oni tvoji isl.amski ter.oristi radili zločine u ratu. To što niste sami svoje htjeli suditi za to, je nešto drugo. Na svu sreću, ratni zločin ne zastarijeva, pa će biti prilike. Jel da …? Od sad pa do kraja svijeta….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
21 dana prije

Dok nije došla ta omražena hrvatska niste mogli oslobodit ni zaseok od Srba.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
21 dana prije

Potu,rica BEZ IMENA I pola ku,rca opet nešto baljezga !!

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Slušati ćemo ovo sve češće i sve više :”Nemamo mi ništa bolan s njima….” Suncokretlije.

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Tzv armija BiH, čiji pripadnik je bio i poznati bošnjo Osama Bin Laden, je teroristička sekta, zato što je ubijala Srbe, Hrvate i normalne Muslimane koji nisu htjeli pucati na svoje komšije Srbe i Hrvate kako je to Alija od njih tražio. Teroristička sekta.

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

Pinokio ti zaviti krmak.

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Pusti to. Napiši šta nije istina od ovog što sam naveo.

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Gledao sam nasred Foče, kako h.o.d.ž.a s krmkom loče.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Tri zlikovca na slici !!!
Haliji ste m e z a r digli u zrak !
Ovom debelom krmku Rasimu još niste !??
A ovaj mali SSroljo pobjego u smrdljivu Tursku !
Hrak , pljuc . . .

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
21 dana prije

US.ra.o se gazija…

Mrzim bosnu
Mrzim bosnu
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Što se bola idiš izhrode, otpadniče i izdhajico roda svoga

nisam kriv
nisam kriv
22 dana prije

Ova ratna epizoda djelomično narušava narativ vjerskog rata u piH koji su započeli muslimani s Alijom Izmetbegovićem na čelu !!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
22 dana prije

Vjerski rat postoji i među pripadnicima iste vjere. Kad se različito tumače neke dogme i sl. Bilo ih je u istoriji. Takav je bio i međumuslimanski u Krajini. Međuvjerski je bio u BiH.

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
21 dana prije

Odavno ništa gluplje pročitao nisam

Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Alija je ustvari osnovao ISIL, ali su našli onog naivnog Bagdadija i svalili na njega sve!
Alija je inače bio član glavnog odbora NSDAP u Minhenu 1933 godine… neki kažu da je ustvari Aljo bio zadužen za formiranje Auschwitza i drugih centara….

kosorka
kosorka
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

opet laz i glupost aliju je trebalo sasjec u korijenu kao i tudzmana i rata nebi bilo iako je zapadt to sve osmislio ali trebalo je naci podobne kerove, domovinski rat ja bi rekla imovinski bankarica koja je otkrila ankicu tudman osta bez posla oboli i plati zivotom za istinu .otela je stan bacite je van. istina mora mora imora izac na vidjelo .boze pomozi dobrim i postenim u njihovoj borbi.

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  kosorka
21 dana prije

Znači samo smo trebali prihvatiti srboslaviju, i sve bi bilo kako treba?

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Trebali ste pokazati da ste normalni, a ne izvesti državni udar odmah na početku kad ste oteli vlast Fikretu koji je bio pobjednik izbora. 100ko.

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

A ti jarane iz vilajeta hajd na Stav ili Saff, tamo ti sve fino “pametno” pišu-baš nako, po tvom ćejfu.

Last edited 21 dana prije by AbnorMal
Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Salih Vilajetović X
21 dana prije

Iz tvoje perspektive obožavatelja naciste Alije.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
21 dana prije

Upravo tako.Imate video na internetu,dakle orginalno svidocenje,di se Abdicevci pitaju zasto ih Alijini napadaju.A imate i drugi di Alijin vojnik uzvikuje koloni zarobljenih Abdicevaca”djihadom se Bosna brani”.Ja tvrdim da Armija nije bila nacionalna vojska vec vjerska .I tvrdim da Aliju nacija nije interesovala vec da je to za njega bio samo medi za sirenje islamizma.

Izmetbegović
Izmetbegović
21 dana prije

pot.urii.ca=terorizam=nazadnost=glad=problemi=ludilo=pedo.filija=bijeda….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
21 dana prije

O izmete ghovno jedno opancarsko opet nisi uzeo terapiju.

Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
21 dana prije

Ovo pisanje je njegova terapija….

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
21 dana prije

=terorizam. To ide dvaput. Vole terorizam.

Last edited 21 dana prije by Ramo Potoćarlija
Sultan osvajač
Sultan osvajač
21 dana prije

Vama uze.peovcima nisu ravni ni Risto Đogo,ni Dobrica Ćosić.🤣🤣
Nikakvi smijesni tekstovi iz opskurnih chetnickih novina nece promijeniti cinjenicu da ste osudjeni i presudjeni za uze.pe i cijeli svijet vas po tome pamti,kao i vase ideoloske prethodnike naciste.
Sad bi da tu etiketu ptilijepite i drugima.
Ne ide,dzaba se trudite.🤣🤣

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
21 dana prije

Nacista je bio tvoj poglavica Alija, jer je bio pripadnik Handžar divizije. Ima li većeg naciste?

Sultan osvajač
Sultan osvajač
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

PoDmazanik,tisina!

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
21 dana prije

Dobrica i Risto u istoj rečenici???
Ko Meša = Hadžifejsović.
Ispo si doobro iz vinkla.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
21 dana prije

aj ne kmeči ko jarac

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
21 dana prije

Današnja zapadna Bosna, pravim imenom Tu.rs.ka Hrvatska. Stanovnici zapadne Bosne, ne zaboravite čija krv kola u vama. Možda ste i primili drugu vjeru, al drugu krv niste

Salih Vilajetović X
Salih Vilajetović X
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

Iziđi iz svinjca na čist zrak malo

Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
21 dana prije

Abdić je još u doba socijalizma radio biznis i odlično je znao da mitomanija iz ku’roouna neće nahranit narod nego posao,ekonomija,tvornice i fabrike. S druge strane Alija koji i fizički i mentalno podsjeća na Belzebuba je nažalost olako zaludio ionako neuku masu, prosječnog IQ23,vjrv obećavajući Kalliffaat do Beča,Begovanje i ostale gluposti. Naravno podvodljivi,naivni i abnormalno nepismeni Mujo,Haso,Suljo su za Alijom Živko Begom pošli..i živjeli su sretno do kijametskog dana

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
21 dana prije

Upravo! BiH sa Babom sam zamišljao kao jedan mega Agrokomerc, gdje bi svi imali posla i ekonom.prosperiteta. Kad je od zaostale i zapuštene (od str.države) Krajine napravio ekonom.čudo, to bi uradio i sa BiH. A svi resursi su bili tu-pod rukom. Sarađujuću sa svima. Aliji, za kog je do tad malo ko čuo, je bio cilj da zarati sa svima, radi snova o zelenoj transferzali i ideja iz islam.deklaracije.

Last edited 21 dana prije by AbnorMal
nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

Evo Lajk !

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

I da je predsjednik bio neki Nikola,Ante,Đorđe opet bi bilo isto.Rat je bio zbog izlaska iz Juge.Alija nije bio za ostanak u toj skraćenoj Jugi bez Hrvatske.

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
21 dana prije

Rat nije morao da se desi. Bilo je mirov.planova i prijedloga koji bi spriječili rat, čak i Aljinih potpisa na neke, al je sve bio njegov blef. Po kojima bi prve bošnje bolje profitirali nego sa ovim Dejtonom.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

Ako nećete rat podijelimo BiH po našoj želji,to je bio prijedlog.Nije se gledalo gdje je neko većina.I komšije I susjedi su ovu državu gledali kao plijen,a tako se ponašaju I danas.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
20 dana prije

Alija je vidio priliku za napravit iŠLJAMsku državicu a SSrblji ga nisu ni htejeli !!!

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
21 dana prije

Lajk

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
21 dana prije

Oćemo ba gradžansku….!

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

…Povikaše seljaci 🤢🤢🤢

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
21 dana prije

Samo toja… gradžanska….

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Ramo Potoćarlija
21 dana prije

🎶😆

Anonimac
Anonimac
21 dana prije

popu šimi kutu šuško

anononimični
anononimični
20 dana prije

stranputice i istine GraDZamijske Blej Ha