Petak, 3 svibnja, 2024

Lagumdžija protiv Obame: Korištenje kemijskog oružja treba biti kažnjeno!

Must Read

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP BiH) Zlatko Lagumdžija pozdravio je snažniji rusko-američki diplomatski angažman u cilju uspostavljanja međunarodne kontrole sirijskog arsenala kemijskog naoružanja.

Lagumdžija je istaknuo da je ovo dobar korak u pravcu demilitarizacije Sirije, a što daje pravu šansu za prestanak krvoprolića, kažnjavanje svih zločinaca, dolazak pravde i mira, priopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U tom smislu, dodao je, ohrabrujuća je odluka američkog predsjednika Obame da da priliku ruskoj diplomatskoj inicijativi.

– Odgovorni za upotrebu kemijskog naoružanja protiv civila ne smiju biti amnestirani nikakvim diplomatskim akrobacijama, nego kažnjeni u skladu s normama međunarodnog prava i to nakon što tu odgovornost utvrde nezavisna ekspertna komisija UN-a. Pozivamo sve ključne aktere međunarodne zajednice da ovaj diplomatski iskorak iskoriste kao šansu za oživljavanje mirovnog procesa na principima ženevskog konsenzusa – poruka je zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -