Četvrtak, 24 listopada, 2024

BEĆIROVIĆ: Nije dobro što je jedan ured u Predsjedništvu dostavio medijima popis veleposlanika

Vrlo
- Advertisement -
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bećirović izjavio je kako se trudi da suradnja članova Predsjedništva bude korektna, otvorena i što više pozitivna.

– Upravo u jednoj takvoj atmosferi pokušavamo raditi iskorake. Sudeći po ovim prvim tjednima ovog novog mandata ima i određenih pozitivnih rezultata. Novo Predsjedništvo BiH je na dosadašnjih sedam održanih sjednica deblokiralo financijska sredstva u iznosu preko 710 milijuna maraka. Donijeli smo niz važnih odluka kada je riječi o oblasti obrane, reaktivirali mirovne misije, pokrenuli niz drugih pitanja. S tog stajališta ima pozitivnih rezultata. Očekujem da ih bude i više. Ljudi očekuju da sve razine vlasti rješavaju egzistencijalna pitanja – rekao je Bećirović za Hayat tv.

Novi saziv Vijeća ministara

Osvrnuo se i na novi saziv Vijeća ministara. O tome je li to najbolja državna reprezentacija kaže da su ministre u Vijeću ministara odredili lideri političkih stranaka i političke stranke.

– To je njihova zona odgovornosti i oni će odgovarati za ta kadrovska rješenja. Neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja. Za neka da sam se pitao ne bih nikad glasao. Mene ne obvezuju nikakvi stranački sporazumi. Želim služiti građanima države BiH. U Bruxellesu sam se sastao s glavnim tajnikom NATO-a i s veleposlanicima. Vrlo jasno sam rekao da je BiH usvojila sve potrebne zakonske i strateške dokumente da se ubrzano kreće prema punopravnom članstvu u NATO savezu. Dakle, tko želi promijeniti taj kurs i strateške ciljeve BiH, on će morati doći u državne organe i predložiti te promjene. Ako se to usvoji onda mogu zastupati tu odluku. Naše članstvo u NATO savezu je jako važno za sve ljude u BiH – kazao je Bećirović.

“Ne bojim se pritisaka”

Što se tiče popisa veleposlanika koji je procurio u javnost, Bećirović govori da se ne boji pritisaka, te da će donositi najbolje odluke za Bosnu i Hercegovinu.

– Spreman sam pretrpjeti pritiske, ali biti siguran da su to prava kadrovska rješenja. BiH trebaju odgovorni političari. Vrlo jasno zastupam red i odgovornost. Mislim da nije dobro što je jedan od ureda u Predsjedništvu BiH taj popis dostavio u medije. Imam snažne argumente, ali njih ću prvo prezentirati na Predsjedništvu BiH i neću to raditi kako rade drugi uredi. Dodik je previše nervozan, preporučio bih mu da se malo relaksira. Što se tiče Predsjedništva BiH, odluke o tome će donositi Predsjedništvo BiH. On je sada entitetski predsjednik. To uopće nije njegova tema. Nema on što raspravljati o veleposlanicima. Ne pada mi na pamet popuštati kada je riječ o nadležnostima BiH i državnim interesima – istaknuo je Bećirović.

Podsjetimo u sarajevskim medijima špekulira se kako je prijedlog kandidata za veleposlanike iz bošnjačke kvote, koje je predložio Bećirović, medijima dostavio Komšićev ured.

Za kraj je rekao da radi 12 sati dnevno, te da je cijeli ured apsolutno angažiran.

– Nismo čarobnjaci ali ćemo učiniti sve da se BiH kreće naprijed. Preporučio bih svima što manje prazne priče, a što više bavljenjem konkretnim životnim pitanjima – poručio je Bećirović./HMS/

- Advertisement -

29 KOMENTARI

guest

29 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I tako je Picula postao najpopularniji političar u Hrvatskoj

Plakati s Toninom Piculom u ustaškoj kapi osvanuli u Srbiji: Desničari reagiraju na njegovo imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamenta za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -