Petak, 18 listopada, 2024

Danas potpisivanje sporazuma između čelnika nove vladajuće koalicije u BiH; HDZ BiH, Osmorke i SNSD-a

Vrlo
Lideri HDZ BiH, SNSD i osam bošnjačkih stranaka danas bi u Sarajevu trebali potpisati sporazum o formiranju vlasti na razini BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.
Nakon završnog dogovora stranačkih čelnika u Istočnom Sarajevu, sporazum će biti potpisan u Parlamentarnoj skupštini BiH, dok se istovremeno očekuje da Europsko vijeće na zasjedanju u Bruxellesu potvrdi odluku da BiH dodijeli statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Današnjem potpisivanju sporazuma prethodilo je sklapanje stvaranje koalicije između HDZ BiH i Osmorke u Federaciji BiH, nakon čega su uslijedilo dogovor Osmorke i HDZ-a, te SNSD-a i HDZ-a o formiranju vlasti na razini BiH.

U međuvremenu je nova vladajuća većina potvrdila da će nova predsjedavajuća Vijeća ministara BiH biti kandidatkinja HDZ BiH Borjana Krišto, koju bi na tu dužnost trebalo imenovati Predsjedništvo BiH, a potvrditi Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Krišto je već dobila odobrenje od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da nema zapreka za obavljanje spomenute dužnosti, a očekuje se završetak sigurnosne provjere i od SIPA-e.

Nova vladajuća većina još se treba dogovoriti o raspodjeli resora u Vijeću ministara te čelnih pozicija u različitim agencijama i institucijama na razini BiH./HMS/

- Advertisement -

21 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

21 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Helez zaustavio smjenu Zorana Galića na sjednici Vijeća ministara BiH. Motiv nepoznat…

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, raspravljalo se o razrješenju Zorana Galića s dužnosti zamjenika ravnatelja SIPA-e, no odluka...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -