Subota, 4 svibnja, 2024

SARAJEVO Na dobro skrivenom spomeniku, koji ne govori ništa, odana počast ubijenima na Kazanima

Must Read

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena predsjedavajućim Skupštine Elvedinom Okerićom, a u kojoj su bili i zamjenik predsjedavajućeg Vibor Handžić te zastupnik Igor Stojanović, odala je danas počast stradalim civilima na lokalitetu Kazana, smještenim na obroncima Trebevića iznad Sarajeva.

Tijekom 1992. i 1993. godine vojnici koji su odbijali staviti se pod zapovjedništvo Glavnog stožera  tzv. Armije RBiH, dovodili su i ubijali civile koji su potom bacani u jamu. Za ovaj ratni zločin 1996. godine na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora osuđeno je 14 bivših vojnika Armije RBiH.

Na inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, prošle godine otkriveno je spomen-obilježje ubijenim s imenima 17 stradalih građana Sarajeva, mahom srpske nacionalnosti.

  • Zauvijek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sjećati naših ubijenih sugrađana –  tekst je uklesan na spomen-obilježje.

Osim delegacije Kantona, obilježavanju su prisustvovali i predstavnici drugih nivoa vlasti, te udruženja, priopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

- Advertisement -

20 COMMENTS

    • Ja se nadam da hoce, ali s obzirom na kolicinu zla koja isijava iz bosnjackih vladara, ne bih da cijeli bosnjacki narod krivim, tesko!

    • To je multietnička čaršija, srbi i hrvati bacani u jamu odjednom postaju samo građani…Stvarno mi se gadi ova sarajevska čaršija…

  1. Za džihadlije svaki zločin nad Srbima i Hrvatima je počinjen od nekih krriminalaca što su se “otrgli” kontroli tzv. ABiH. Sa druge strane,kad su njihove žrtve u pitanju, sve je planski rađeno, proračunato, dugo pripremano, dio nekog “projekta”, naređeno s “vrha”…

  2. Na osnovu Inzkovog zakona protiv negiranja zločina i genocida, Bošnjaci odnosno vlast u Sarajevu ne bi trebali zločin i žrtve u Kazanima predstavljat javnosti kao da su “civilne žrtve” ili da je nad njima zalutao metak ili slično iako se zna tko je i pod čijom direktivom odvodio ljude i bacao u Kazani. Alija Izetbegović itekako je bio upoznat s ovim i čudno da Caco biva ubijen nakon obavljenog posla i čišćenja ARBiH od Srba. Hrvata i ostalih nemuslimana.

  3. VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

  4. Navedite mi jedno mjesto gdje ste vi podigli spomen obeljezje vasim zrtvama ,samo jedno ? Veliki smo bili i ostali 💪Bosna je Vjecna …

    • Ovaj spomenik na Kazanina i izostavljanja imena pocinioca vise govori o vama dobri Bosnjani. I spomenik je postavljen Bogu iza ledja u slijepoj ulici gdje nije providno ili dostupno javnosti. Pred ocima javnosti krijete vaše zločince i kriminalce bez obzira da se ne može sakriti ono sto ste radili nemuslimanskom stanovništvu u Sarajevu i svim ostalim Bošnjacima, koji nisu bili uz SDA i Aliju Izetbegović.

      • A ja rekoh, sad ce ovdje pocet nabrajat sva spomen obeljezja sto su podigli njihovim zrtvama .🤔Nikad nam
        neceti biti ni do koljena ….💪

        • Pa Hrvati i nemaju takvih stratišta kao što su “vaši” Kazani. Hrvati nisu u zadnjem ratu imali stratišta gdje su kontinuirano tijednima i mjesecima odvodili i ubijali ljude kao što ste vi na Kazanima.

  5. Evo ovako je oduvijek: Zamagli, slaži, razvodni, prevari, pravi se da s tim nejmaš ništa… Ratni zločin, po.tu.rice! Ratni zločin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -