Subota, 11 svibnja, 2024

DODIK: Rusija će podržati produženje misije EUFOR-a u BiH

Must Read

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objavio je informaciju da će Rusija podržati produženje misije EUFOR-a u BiH.

On je kazao da će Republika Srpska ostati u fokusu pažnje i na najvećem nivou, u vezi s razgovorima u UN-u, kada je u pitanju produženje misije Altea u BiH.
“Zatražio sam od predsjednika Vladimira Putina da Rusija podrži produženje ove misije u obliku u kojem je i do sada bila prisutna, s čime se on složio, navodeći da ruska strana neće praviti problem ukoliko ne bude nekih skrivenih namjera o proširenju mandata”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, Vijeće sigurnosti UN-a u listopadu ili studenom će razmatrati produženje mandata EUFOR-a u Bosni i Hercegovini. Ukoliko se neka članica (Rusija) ne složi, to će značiti da se misija Althea završava u našoj zemlji.

U tom slučaju, poznato je od ranije, NATO bi rasporedio svoje snage u BiH. NATO već ima mandat da djeluje u BiH i ne treba nikakva nova odluka u tom smislu, smatraju pojedini sarajevski mediji koji prenose ovu informaciju, no koliko je istine u tome tek bi trebalo vidjeti.

To vrlo dobro zna i aktualni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je nakon žestokih kritika upućenih na račun EUFOR-a naglo promijenio retoriku te kazao da snažno podržava njihovo prisustvo na tlu BiH.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

19 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KAKO DOBRO: Neki tik-tok-fratrizani s histrionskim poremećajem pokušali su ga ocrniti a onda je Bitno.net pronašao Markovu duhovnu stvar. Postala je momentalni hit među...

Iz izvora bliskih Marku Purišiću Lasagni dobili smo potvrdu da je Marko autor duhovne pjesme 'Ne daj mi, Oče'...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -