Srijeda, 23 listopada, 2024

Na provjeri organizacije koje se bave tumačenjem religija

Vrlo

Ministarstvo pravde Federacije Bosne i Hercegovine, prema saznanjima “Avaza”, već izvjesno vrijeme revidira popis svih udruženja građana i fondacija koji se bave tumačenjem ne samo islama nego svih religija zastupljenih u BiH, a registrirani su u FBiH.

U Uredu ministra Zorana Mikulića (SDP) nisu mogli komentirati što su razlozi revizije, samo je rečeno da će službenu informaciju o svemu imati tek u ponedjeljak, 2. rujna. Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, podsjetimo, 29. kolovoza pismenim putem zatražio je od ministra Mikulića da provjeri registracije udruženja i fondacija u FBiH, ali smo onih koji se bave tumačenjem Kur’ana.

Kebo je od ministra zatražio da utvrdi je li njihovo djelovanje u skladu sa sadržajem registracije, odnosno s državnim Zakonom o slobodi vjere, jer kako je napisao Kebo, to pitanje utječe na usložnjavanje političko-sigurnosne situacije u FBiH.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -