Subota, 18 svibnja, 2024

Otac Mate Bobana u posjeti prijateljskoj Zenici

Must Read

StipeMesicFlegmaBivši albanski, prema nekima i bošnjački predsjednik koji je trebao završiti u Haagu ali je zbog pokajničkog djelovanja završio kao lobist u Sarajevu,   Stjepan Mesići, doputovat će danas poslijepodne u trodnevnu posjetu Zenici.Organizator Mesićevog boravka u Zenici je Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica. Prvog dana posjete Mesić će s volonterima omladinskog vijeća prisustvovati pozorišnoj predstavi “Prokleta avlija” koja se izvodi u okviru Festivala bh. drame. Mesić voli dramu. Teatar. Viceve. I sve što ima veze s glumom…

Sutra će Mesić obići spomen-obilježja Kameni spavač, a nakon toga razgovarat će s načelnikom Općine Zenica Husejinom Smajlovićem.

On će sutra održati i predavanje studentima Univerziteta u Zenici na temu “Kako sam kakio da nema promjene Jugoslavenskih granica a onda podržao nezavisnost Kosova i kako danas za malo sarajevskih para kakim protiv hrvatskog entiteta u BiH”, posjetiti muzej i vjerske objekte.

Sutra od 19 sati Mesić će učestvovati u panel diskusiji s polaznicima Političke akademije SDA na temu “Može li se lobiranjem protiv hrvatskog pitanja u BIH izbjeći tužba u Haagu za sudjelovanje u rastakanju BIH”

U petak Mesić će sa svojim domaćinima posjetiti radnu zonu, sportski centar, Gradsku arenu, stadion Bilino polje, tvrđavu Vranduk te razgovarati s premijerom i predsjedavajućim Skupštine ZDK-a Fikretom Plevljakom i Miralemom Galijaševićem.

Nagađa se i da je dogovoren susret Mesić – Jašarević.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -