Petak, 18 listopada, 2024

Milanović i Pahor razgovarali u Ljubljani uoči sastanka Procesa Brdo-Brijuni

Vrlo

Predsjednik Republike Zoran Milanović i slovenski čelnik Borut Pahor održali su u nedjelju navečer u Ljubljani radni sastanak kao supredsjedatelji sastanka na vrhu Procesa Brdo-Brijuni, a razgovarali su o temama koje će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg sastanka u Brdu kod Kranja, priopćio je Ured predsjednika RH.

Na sastanku na vrhu Procesa Brod-Brijuni u ponedjeljak sudjelovat će predsjednik Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Sastanci na vrhu Procesa Brdo-Brijuni održavaju se već godinama na inicijativu Hrvatske i Slovenije kao članica Europske unije, i to s ciljem unapređenja međusobne suradnje zemalja u jugoistočnoj Europi i ubrzavanja procesa europskih integracija ostalih zemalja regije među kojima neke već pregovaraju o članstvu u Europskoj uniji ili imaju status kandidata za članstvo u EU.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku sa slovenskim predsjednikom Pahorom bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, stoji u priopćenju.

 

- Advertisement -

28 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

28 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto ih javno imenuju ako će ih Izrael ubiti? Nisu čuli za riječ “tajnost”?

Khaled Mashal, jedan od dugogodišnjih lidera Hamasa, imenovan je za vršitelja dužnosti vođe terorističke organizacije nakon što je Yahya...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -