Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Vijeće sigurnosti UN-a zakazalo sjednicu o BiH

Must Read

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) za 11. svibanj zakazalo je sjednicu posvećenu situaciji u Bosni i Hercegovini.

Debata i analiza situacije u BiH dolazi uslijed političke krize i napetosti u zemlji koja traje skoro godinu dana, ali i rata u Ukrajini i ruskog utjecaja na Balkanu.

Vijećem sigurnosti UN-a ovog mjeseca predsjedaju Sjedinjene Američke Države.

Inače, u Vijeću sigurnosti UN-a ovih dana rastu tenzije jer je Rusija najavila da će bojkotirati sastanak Vijeća sigurnosti UN-a s Političkim i sigurnosnim uredom EU (PSC), što je još jedan znak pogoršanja odnosa između Moskve i njenih partnera iz Ujedinjenih naroda. Od početka ruskog napada na Ukrajinu Moskva nije bojkotirala niti jedan sastanak, no čini se kako se stvari i ovdje mijenjaju.

- Advertisement -

29 COMMENTS

  1. Tekst rezoucije ce biti; podrska teritorialnom Suverenitetu i Integritetu Bosne i Hercegovine.. podrska za Euroatlanske integracije!
    Osuda proruskih politicara u regionu; Dodik, Covic, Dacic, Milance… itd.

  2. Ako neće mjenjati zakon onda moraju osigurati Hrvatima da se na njihovu poziciju ne može kandidirati niko sem predstavnika hrvata.NE može komšić sakupiti ni 1000 hrvata koji ga vole.

    • Je li Željko Komšić L E G I T I M N I _ H R V A T ??

      Željana Zovko gostovala je na sarajevskoj Face televiziji :

      Zatim je upoznala javnost s jednim vrlo zanimljivim podatkom koji je šokirao voditelja Face televizije.

      – Ako mogu dodati Hrvatska je izdala preko milijun putovnica. Danas u BiH imamo preko milijun građana koji imaju hrvatsku putovnicu. Često vidim neke koji šalju ogorčene strjelice prema Hrvatskoj, što je izuzetno čudno, jer su neki tijekom rata i danas uzimali hrvatsku putovnicu.
      – To nisu samo Hrvati, to su i Bošnjaci i Srbi koji su dobili hrvatsku putovnicu tijekom rata i danas ju dobivaju.

      – To je strašan podatak! Je li to točno? Milijun građana BiH, Hrvata, Srba, Bošnjaka i ostalih, ima hrvatsku putovnicu?
      – Da!
      – Milijun?
      – Da.
      – Milijun?
      – Da, milijun izdatih hrvatskih putovnica za ljude u BiH.
      – Koje se, pretpostavljam, obnavljaju, ažuriraju..
      – Da, oni uredno gostuju na HRT-u, rade u međunarodnim institucijama i ovdje u Bruxellesu i imaju hrvatsku putovnicu.

      • Zastupnica u Europskom paramentu Željana Zovko :

        ”S hrvatskom putovnicom oni postaju i građani Europske unije i kao zastupnice EU parlamenta brinem se i za njih,
        jer se Hrvatska mora brinuti o svim građanima koji imaju hrvatsku putovnicu”

      • Pavijan je legitimni Hrvat. Grlic Radman, eransitanc, je legitimni Hrvat. Marija Buric Pejcinovic, eranistanjka, je legitimna Hrvatica.

        Kakva razlika je izmedju sibicara tzv Hrvata i ovih legitimnih Hrvata? Moze li netko objasniti, treba mi za seminarski rad ..?

  3. Jedina tacka dnevnog reda:peoglasenje takozvane hb i otvaranje Dretelja.
    Upravnik ce biti blazeni Dario Kordic.

    • Prije toga tačka dnevnog reda UZP armije BIH i mudžahedina načelu s mahmuljačom i njihovi zločinii.
      Masakrirali sve što god hoda na dvije noge.

      • “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.

  4. Ovaj problem oko legitivnog predstavnika hrvata se tiče Visokog predstavnika i OHR.Koliko znam on je vrhovni tumač dejtona.Ne može doći Komšić i kandidovati se za hrvatskog predstavnika a pripada gradjanskoj stranci.I zastupa gradjanske i multinacionalne ideje.ali i to je pod navodnicima.Jer svi znamo da on zastupa SDA politiku.Incko je to trebao da riješi,a ne da nameće zakone.Nije posao VPa da nameće zakone nego da osigura poštivanje dejtona.Tužiti visokog predstavnika i njegovu kancelariju,kao i PIK koji bi trebao da osigura fer izbore.

  5. Odluka da Bosna i Hercegovina bude drzava podijeljena na pola, gdje Srbi dobivaju jednu polovicu a Hrvate se ugura sa Muslimanima u drugu polovicu, donijeta je u prvoj polovici devedesetih. Nazovimo to nagodbom Washingtona i Londona. Nagodbom kojom je RH dobila potpun nadzor nad cijelim svojim ozemljem, dok su Srbi za uzvrat dobili barem dio obecanog u Londonskom ugovoru – Pola Bosne. To “rjesenje” je osudilo BiH biti nedrzavom, potpuno nesposobnom brinuti se samoj o sebi. Osim “snalazljivih”, lopova, umrezenih i politicara, u BiH nema zivota za ljude koji zele zivjeti od svojih prijavljenih primanja, ili biti predstavljeni u sredisnjoj vlasti od ljudi koje su birali (Hrvati). Dalje, u BiH su jedini istinski pobjednici rata iskljucivo Srbi. Njihovi su vojnici devedesetih bili pocinili najgora zla na prostoru Europe od zavrsetka 2.Svj.Rata do danas. Ubijeno je vise nesrba nego Ukrajinaca u ratu koji se tamo sada vodi. Umjesto kazne, dobili su nagradu. Pola BiH, iako ih u svekolikom pucanstvu drzave ima tek 30%. Iako su njihovi vojnici pocinili najgora zla u Europi od 1945. do danas. U BiH ne postoji pravedan mir, pravedna politika, jednakopravnost naroda. Jedini smisao ocuvanja ovakve “drzave” je cuvanje nagrade Srbima za saveznistvo sa Londonom i Parizom u 1,Svj.Ratu. To je ujedno i razlog zbog cega ce UN, kao i sva ovlastena medunarodna tijela i pojedinci po pitanju BiH do sada, opet ponoviti ispraznice vrste “Podrska BiH na putu euroatlantskih integracija, podrska u demokratizaciji drzave, teritorijalna cjelovitost…”. U stvarnosti, nista se za Hrvate promijeniti nece. Oni su zrtvovani 1993. i nastavljaju se zrtvovati do danas. Kako nitko i nista ne dovede u pitanje nagradu Londona i Pariza za srpsko saveznistvo iz 1, Svj.Rata. Istovremeno, Muslimani koji Srbe ne mogu pobijediti niti u masti, a kamoli u stvarnosti, se namiruju “politickim pobjedama” nad Hrvatima. “Pobjedama” namjerno dozvoljenih od strane svih mjerodavnih medunarodnih cimbenika, kako bi se ti isti Muslimani osjecali barem djelom namireni i zadovoljni. Kao i u Jugoslaviji ranije, Hrvate se moralo zrtvovati.

  6.  4. svibnja 2022., 00:01 hahahaha – – ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
    Na vlastitom valu: obalne rakete uništile seriju zapadnog oružja za UkrajinuVisokoprecizni “Onyx” udario je u logistički centar u blizini Odesse i uništio hangare s “Bayraktarima”

  7. Operativno-taktičko i vojno zrakoplovstvo nanijelo je više od stotinu napada na zapovjedna mjesta i područja koncentracije opreme i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine dnevno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -