Utorak, 7 svibnja, 2024

DODIK: “Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji bh. već samo osvajačka kultura”

Must Read

“Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji bh. već samo osvajačka kultura”, napisao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je reagirati na tvrdnje američkog senatora Chrisa Murphya.

Murphy je u svom blogu napisao “kako su članovi Predsjedništva bili više zainteresirani za međusobnu prepirku nego za stvarni dijalog s američkim senatorima”, prenosi “Avaz“.

Podsjetimo, osim Murphya BiH su prošlog tjedna posjetili i senatorica Jeanne Shaheen i senator Thom Thillsa.

“Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo između članova Predsjedništva BiH na sastanku s Chrisom Murphyjem. Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor što je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla funkcionirati.

To se može dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane. Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku. Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austro-ugarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji bh. već samo osvajačka kultura”, napisao je Dodik.

- Advertisement -

6 COMMENTS

  1. Nejma ovdje nikakve crne države zato triba još ove ostatke od protektorata do kraja uništiti,čuj”država”😄ahahahaha

  2. Baja ubija golim činjenicama. Razvaljuje ove iz MZ-e. Očekivati je i njegove sankcije, kao npr. zabrana ulaska mz diplomatiji u rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -