Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Bošnjački zastupnici traže suspenziju Rusije iz PIK-a

Must Read

Početak hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obilježen je zahtjevima bošnjačkih zastupnika da bude osuđena agresija Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i da Rusija bude suspendirana iz Vijeća za provođenje mira u BiH (PIK)”.

Zastupnica SBB-a Edita Đapo izrazila je nadu da će ova sjednica, kojoj ne nazoče zastupnici iz Republike Srpske, dati rezultate koji će biti od koristi i za građane BiH i za stanovništvo Ukrajine.

Prema njenim riječima, BiH mora osuditi “agresiju” Rusije, koja se, kako je navela, već duže vrijeme upliće i u unutarnje stvari BiH.

Ona je predložila da Zastupnički dom uputi zahtjev članicma Vijeća za provođenje mira u BiH da suspendiraju Rusku Federaciju iz PIK-a.

Predrag Kojović (Naša stranka) podržao je njen zahtjev za suspenziju Ruske Federacije iz PIK-a, a pridružio im se i zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

I eto nam još jedne krize u BiH.

- Advertisement -

11 COMMENTS

  1. De ne smijte se 🙁 – Bošnje i 2 (dva) goovanceta sa ćaafirskim imenima su vrlo uticjan faktor u 24% 😎 !

  2. Neviđena kriza i antiruska histerija koju je Putin izazvao je once-in-a-lifetime opportunity za Bosnu i Bošnjake da dohakaju Dodiku, a i ćovićijanskim dodikovim guznim praporcima s kamena.

    Naravno, bošlijaćki politićari sve ujebu pa će i ovo.

    • Misliš da je Rusija toliko zaposlena u Ukraini da nebi imala snage da pošalje 30 000 čečena i da denacifikuju BiH jednom za svagda.Prvo što će se dogoditi bude li MZ i Amerika odnosila se prema Srbiji kao što su to radili 90 desetih.JEste da će rusi napraviti veliku bazu u Srbiji,i dovući trupe i tehniku.I onda je kraj vašem nacizmu.

  3. NAcista je svako o ne priznaje druge nacije u svojoj državi,i pokušava da ih nacizira silom i ucjenama.A koli to radi kod nas baš nas interesuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -