Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Tko je počinio genocid nad Bošnjacima u Istri i zašto se to krije?

Must Read

Ovaj artefakt je iz Motovuna. Istra. Hrvatska. On svjedoči o dugoj, višestoljetnoj prisutnosti Dedo Hidžre na Zapadnim obodima nekada velikog bosanskog carstva.

No o nečemu još gorem. Činjenici da se u Hrvatskoj potpuno negira genocid nad Bošnjacima. Koje se čak tjera da se u Hrvatskoj izjašnjavaju kao Hrvati.

Bošnjački ljiljan u Motovunu inače jedan je od najljepših i najbolje sačuavnih dokaza da su svi Slaveni Balkana u  suštini Bošnjaci i da je Islam na ovim prostorima došao daleko prije Mustafe Cerića.

Neka je vječna slava arheologu koji je pronašao ovaj predivni dokaz o bošnjačkoj priustnosti na našim prostorima i neka se Istrani krenu ispričavati.

Vakat je došo.

- Advertisement -

29 COMMENTS

  1. Čudo je ovo opstalo u pokatolicavanja arijanizma i patarenstva Evrope..ovoga je puna francuska španija italija kao dokaz zavodjenja arijanizma i patarenstva na veliku Bosnu….francuzi su taj znak odnijeli i u Kanadu….mrze ga pohrvaceni i POSRBLJENI BOSNJACI..

    • Nesretniče, da vam je 91. godine bilo reći da ste nekakvi bošnjaci i da su ljiljani vaš nacionalni simbol, blenuli bi k’o tele u šarena vrata. Toliko o vašem imenu i ljiljanima.

      • Mogli ste Blentavom ALJI vezati dzamijsku zastavu uz kombinaciju kockasti kombinacija križa…možete i junioru Bakiru ali ga ove godine isporucujemo vama i dodi

    • Koje veze imate vi sa Istrom,Kanadom, katolicizmom, patarenstvom i crkvom bosanskom?
      Nikakve,
      Vaši preci su okupatori u Bosni.

        • Pa vidi jarane: gdje vam je kraljevina Bosna? Gdje su vam kraljevi? Gdje je kruna Bosne? Gdje vam je jezik, pismo, zastava, himna? Islam u Bosni je vjera okupatora Bosne. Ili nije?

          • stani malo a krscanstvo je izvorna vjera na prostoru bosne ili?
            a da nije malo onako malkice,jedan majusni dio populacije (inace pagana) pokatoliceno hihiihh daj ne prdi o kokosi i jajetu,fakt je da je najveci dio stanovnika bosne prihvatilo Islam a mali dio pokrstenih je nastao misionarski,mozda i doggy jbg

  2. Tko je počinio genocid nad bošnjocimo u Francuskoj, jer tamo ima ljiljana a bošnjoko nema? Zašto se krije genocidna narav Italije i Francuske spram bošnjoko jer su im špilje pune ukrasa s motivom ljiljana kao dokaz da su tu nekada živjeli bošnjoci? Čak su Papa i križari zloupotrebljavali bošnjoĆke hljiljane ratujući pod stijegom ljiljana protiv muslimana.

  3. Ne znam zasto uopste objavljujete tekst ovoga zagrizenog islamiste.
    Kao prvo otkuda tada bosnjaci.Oni su nastali 1993 godine.
    Kao drugo ljiljani su cvijece sv.Ante padovanskog.
    Moj savjet im je da tuze Istrane sto im se nisu ispricali i tzv.zlocin koji su i ako jesu napravili , a nisu.Po njima oni su nebeski narod.

  4. Možemo mi zbijati šale na račun tzv. bošnjaka, ex. Turaka, ali njihova novonastalo nacionalno mitomansko ludilo je toliko beskrajno da će zbog ovih ljiljana Motovun proglasiti starim bošnjoĆkim gradom.

      • LogiĆno! Bošnjaci-Boškarin, Mošnjaci-Motovun. Još kada ovome dodamo bošnjoĆke Hljiljane na starom grbu grada Motovuna, nema sumnje da su Motovun osnovali bošnjoci te u njemu živjeli do đenosajda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -