Subota, 4 svibnja, 2024

Ljudi se čude zašto je Oslobođenje dalo nagradu Komšiću. Mi se čudimo tim ljudima…

Must Read

Nije li jasno da u Sarajevu više nema ničeg lucidnog?

Da su postali grad samodostatne autarkije?

I da u Oslobođenju nema odavno novinara koji razmišlja šire od Republike Sarajevo?

Cijelo vrijeme se zaziva federalizam i troentitetsko uređenje BIH kao jedini mogući način opstanka naše zemlje i onda kada Oslobođenje uradi odlučujući korak ka tom cilju mi ga napadamo?

Pozdravimo ovu odluku Oslobođenja, pozdravimo zabranu Djed Mraza, pozdravimo sve što rade da proglase Bošnjački entitet.

To je ono što godinama čekamo. Konačno bošnjačko odustajanje od Srba i Hrvata. Podizanje zidova NeTolerantistana.

Autarkiju koja će tako lijepo i predivno roditi novu stabilnost.

Trofederalnu, suverenu, bez-OHR-a nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu. Zemlju seljaka i divljakja koji su shvatili tko su i što su i koji za dobrobit svoje promašene mladosti i života a zarad budućnosti svoje zemlje lijepo i dogovorno transformiraju konsocijacijski federalizam i konfederalizam u prosto uređenu federalnu državu, uniju tri etnička entiteta, na čijem čelu može biti onda i programska i građanska vlada, potvrđena od sva tri federalna parlamenta i njihova tri veta, i naravno s jednim Predsjednikom koji osim izbornog legitimiteta u broju glasova mora imati i geografski legitimitet, onaj elektorski.

I mirna EU BIH.

To je dakle put , trenutak i model koji čekamo.

Samo ako SDA to dopusti, pošto su vidimo, skinuli maske i otvoreno lobiraju protiv EU a za uniju s bliskoistočnim vrijednostima.

- Advertisement -

70 COMMENTS

  1. Oslobođenje? Ma bahlijske novine koje su zadržale logo jugosovenskog oslobođenja. Hebo ovo današnje oslobhođenje. Gori su od avaza.

    • Koju nagradu je dobio Erdoganov futrovani nakurnjak Komšo 🙂 ? Proglasio ga Erdo Vezirom 😎 ?

  2. List Oslobodjenje je drastican primjer dirigovanog i zavisnog novinarstva. U Titino doba bili su najglasniji zagovornici tog jednopartijskog sistema, beskompromisni borci za socijalizam iliti Titoizam. Danas su najveci borci za Bakirizam. Veci od Avaza, Kljixa, Slobodne Bosne…zajedno.Ovo sa Sejdom nimalo ne cudi. Oni su se davno opredjelili. Ali kad sebe nazivaju nezavisnim novinarima to je vec drskost i debilizam.

  3. Sve ide ko po loju, sejdo hrvatski trojanski konj odrađuje sve kako treba.. Unuk bakir od srbina Ilije Živkovića odrađuje svoje.. Hrvatica biserica mamutica radi svoje.. Stvoriće fildžan-pojas Gaze sa gladnima koji će se raseliti ali oni će biti glavni.. 😁

  4. Znači ljiljan gasi vatru što dijaspori SRPSKOJ i rvackoj daje gradjanska prva ništa veća od Bosnjaka…nije u redu..nema to ni u Srbiji ni u Rvacku

  5. Dobio nagradu za trolanje i nerad.Evo neka neko kaže šta je ovaj bilmez kao predsjednik dobro uradio za bilo koji dio BiH.Kojeg investitora,koju školu je otvorio,bolnicu,bilo šta.JA samo slušam njegovo pametovanje i unitarizam.Isto kao da je unitarizam rješenje za sve.A to je put u pakao i beskrajni haos.

      • Koju državu misliš ovu BiH ,državu koja nema svoju valutu,svoju zastavu,svoju,himnu. Ovo nije država ovo je protektorat .Sve joj je nametnuto i silom se održava..
        Zahvaljujući komšiću napokon će se i raspasti ,samo je pitanje dana

      • Koja druga dvojca Dodik otvara barem skole i bolnice.Hoće da gradi aerodrom u Trebinju onda dodje Sejdo i kaže nemože djesam ja tu.Hoce hidrocentralu Buk Bijela ,sejdo opet nemože tu se pitam i ja.Vas treba sve pohapsiti i onda će biti mirna bosna.Neradnici i lopovi ste svi odreda.Vi što pravdate zločine zločinima,nerad neradom,lopovluk lopovlukom.Dotjerali ste cara do duvara.

      • A šta bi ti htio da unitarizuješ BiH pa može nema problema ali mora biti jednak broj nacija u BiH znači ili da dovedemo Hrvata i Srba iz Srbije i Hrvatske ili vi da iselite milion svoih.PA možemo pričati o normalnoj europskoj državi.Ionako uvijek tražite da budu zakoni isti u cijeloj BiH SDA kaže ne može izborni zakon u RSu da se razlikuje od FBIH.Pa eto vam hoćemo jednakost na svim nivoima.

  6. To se samo vi cudite gosp Komsic je bio na pravoj strani u ratu tako da vas netreba cudit zasto je licnost godine nas Bosnjak katolik grada sarajeva

    • Ma Komšić će ponijeti zastavu koju mu je djed nosio 1941 sa majčine strane sa vjerom u boga za kralja i otadzbinu i to će je postaviti na sred Baščaršija ….da čestitam Reublici Srpskoj i Herceg Bosni što postadoše dvije države i na granicima nadam da će mo biti dobre komšije ,još je ostalo samo da se nekako Žepče ubaci u Herceg Bosnu …hvala državama Rusiji,Britaniji,Sad ,Francuskoj što će se zavijoriti hrišćanske zastave širom bivše BiH …tražili ste gledajte

      • Čestitam također RS i HB, a AKB i našoj AUTONOMNOJ KRAJINI, nikad više sarajevo neće nama vladat, budite se KRAJISNICI naše vrijeme je došlo

  7. Imao ga je ko i proglasiti. Sve taliban do talibana. Kad ne bude trebao biti će smeće i izdajica kao i biden što nije stao na stranu terorista iz šibicarije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -