Published On: Ned, sij 2nd, 2022

Kuja je dovodila tinejdžerice bogatašima. Pažnju sad treba okrenuti prema njima

GHISLAINE Maxwell ide u zatvor, i to na jako dugo vrijeme. Desetljetna dobra prijateljica britanskog princa Andrewa te redovita gošća bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom domu na Floridi osuđena je za seksualnu trgovinu djevojkama u presudi koja će odjeknuti u najvišim razinama transatlantskog establišmenta.

Nema više poziva u Balmoral za ženu koja je ranjive tinejdžerice pretvorila u seksualne igračke bogatih muškaraca, kao ni druženja s prijateljski raspoloženim novinskim urednicima. Nema više privatnih zrakoplova ili oholih uputa osoblju da drže jezik za zubima dok skupljaju odbačene vibratore s poda spavaće sobe.

I vjerojatno nema više javne simpatije kakvu je Rachel Johnson nedavno izrazila u Spectatoru, rado se prisjećajući “zločestih pogleda” Ghislaine dok je flertovala s mladim Borisom Johnsonom na Oxfordu, u danima kada nitko od njih još nije čuo za pedofila Jeffreyja Epsteina. S obzirom na sve ono što su njeni odvjetnici izveli kako bi prikazali da njezine tužiteljice žele samo odštetu od Epsteinove imovine, pouka koju će mnogi izvući iz ovog slučaja jest da su bogataši često zaštićeni svojim novcem i vezama, piše The Guardian.

Presuda koja donekle vraća vjeru u načelo da nitko ne smije biti iznad zakona

Sada svijet konačno može vidjeti nakaradnog milijardera i njegovu grabežljivu djevojku onakvima kakvi su zapravo bili. Slično kao i osuđujuća presuda Harveyju Weinsteinu prije gotovo dvije godine, ovo donekle vraća vjeru u poraženo načelo da nitko ne smije biti iznad zakona. Ipak, u tome postoji nešto duboko nezadovoljavajuće. To što će žena koja je nalazila djevojke za milijardera Jeffreyja Epsteina i njegove bogate prijatelje sada umrijeti u zatvoru, dok muškarci koji su bili uključeni ostaju slobodno živjeti svoje živote ili, u Epsteinovom slučaju, izvan dosega bilo kojeg ovozemaljskog suca, izaziva mučan osjećaj nedovršenosti posla.

Podrazumijeva se da Ghislaine Maxwell ovdje nije žrtva. Iako su njezini odvjetnici uvelike govorili o činjenici da ju je Epsteinovo zatvorsko samoubojstvo ostavilo da snosi teret njegovih zlodjela, sugerirajući da je bijes usmjeren prema njemu sada nepravedno okrenut na nju, tužiteljstvo je uvjerljivo tvrdilo da je ona zapravo bila ključna za cijeli zločinački projekt.

Monstruozna izdaja ženskog povjerenja

Usamljeni sredovječni muškarac koji traži tinejdžerice koje će posjetiti njegov ranč je jeziv, ali isti takav poziv jednog para djeluje respektabilno, pa čak i dobronamjerno. Od malih nogu upućujemo djecu da, ako su izgubljena ili uplašena, prvo trebaju potražiti pomoć od policajca, a ako to ne uspije, od neke žene. Djevojke koje je Maxwell namamila u kandže svog dečka umirila je prisutnost starije žene, a upravo je izdaja tog ženskog povjerenja ono što je tako monstruozno.

Dok su ove ranjive tinejdžerice od nje tražile podršku, ona ih je pripremala za seksualno iskorištavanje, normalizirajući izopačenu kulturu u njegovoj vili. Uklonite jahte, poslugu i sve ostale zamke milijarderskog načina života i zastrašujuće je malo toga što Ghislaine Maxwell dijeli od tog sićušnog, ali grotesknog panteona prijestupnica, koje naizgled toliko očajnički žele biti voljene da se upuštaju u zlostavljačke fantazije svojih partnera, čak do te mjere da pomažu nagovoriti tuđu kćer da uđe u auto.

Rješavala je probleme onako kako to čine bogati – novcem

Možda nikada nećemo saznati je li Maxwell imala i neko vlastito zadovoljstvo u ovoj izopačenoj igri ili je jednostavno bila previše oštećena da joj se odupre, uvjetovano možda, kao što su prijatelji sugerirali, djetinjstvom u sjeni nasilničkog oca, pokojnog tajkuna Roberta Maxwella. No teza o “jadnoj maloj bogatašici” ne slaže se s pričama koje su njezine tužiteljice ispričale na sudu, koje prikazuju ženu koja je navikla rješavati probleme kako samo bogati mogu – plaćajući nekome da oni nestanu.

Kate, koja je imala 17 godina kada je prvi put upoznala par, prisjetila se kako se Maxwell požalila na Epsteinov proždrljiv seksualni apetit i pitala djevojku “zna li nekoga tko bi mogao doći i popušiti Jeffreyju jer je to bilo previše za nju”, kao da traži preporuke za batlera ili čistača bazena, samo što je u ovom slučaju imperativ da osobe budu mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva ispričala kako ju je Maxwell pregledavala kao stoku koja je na prodaju

Carolyn, koja je imala 14 godina kada je prvi put bila plaćena da Epsteinu pruži jednu od njegovih zloglasnih seksualiziranih masaža, opisala je kako je Maxwell dirala njezine grudi i stražnjicu kao da je pregledavala stoku na prodaju te zaključila da ima “sjajno tijelo za gospodina Epsteina i njegove prijatelje”. A svjetla reflektora sada moraju pasti na te bezimene “prijatelje”.

Prvi i najočitiji na liniji paljbe su ljudi protiv kojih su iznesene izravne optužbe, među kojima je glavni princ Andrew. Virginia Giuffre, koja trenutno pokušava pokrenuti građansku tužbu protiv princa, optužujući ga za seksualni napad, koji je on žestoko negirao, može biti ohrabrena presudom koju je pozdravila tvitom, tvrdeći da “Maxwell nije djelovala sama. Drugi moraju odgovarati”. Bez obzira na to hoće li njezina tužba uspjeti ili propasti, razotkrivanje njegove dobre prijateljice Ghislaine kao osuđene trgovkinje seksom čini gotovo nemogućim zamisliti povratak princa kraljevskim dužnostima rezanja vrpce.

Puno je poznatih muškaraca uživalo u Epsteinovim zabavama

No ima puno više poznatih i istaknutih muškaraca koji su letjeli Epsteinovim zrakoplovima, uživali u njegovim raskošnim zabavama, čak i prenoćili u jednoj od onih vila obloženih erotskom umjetnošću, i kažu da nisu vidjeli ništa loše. Je li jednostavno bio toliko diskretan da nitko nije mogao posumnjati u nešto? Ili je moguće da se sklonost prema tinejdžericama jednostavno nije činila toliko šokantnom u svijetu bogataša, u kojem zamjena ostarjele prve žene za nekoga tko je jedva stariji od njihove kćeri nije ništa posebno?

U SAD-u postoje uznemirujuća pitanja na koja treba odgovoriti o dugoj i čudno površnoj istrazi protiv Epsteina, zbog koje su žrtve strahovale da nikada neće dobiti priliku na sudu, a teoretičari zavjere popunjavali pravosudni vakuum. To što je Maxwell držala jezik za zubima čak i kad je na kraju došlo do suđenja, odbijajući svjedočiti u vlastitu obranu na način koji bi značio da joj se mogu postavljati inkriminirajuća pitanja o imenima iz svjedočenja žrtava, samo je ohrabrilo potonje.

Ona ne može biti jedina koja nešto zna

Neki se još uvijek nadaju da bi sada mogla otkriti sve što zna s obzirom na to da joj presuda ne ostavlja puno za izgubiti. Odluka obitelji da se žali čini to malo vjerojatnim, barem u bliskoj budućnosti, a ostaje za vidjeti je li žena koja je cijeli život trgovala sa svojim vezama sposobna sada se okrenuti protiv njih.

Ali ona ne može biti jedina koja zna više od onoga što govori o tom krugu kroz koji su se kretali toliki moćni ljudi. Pravda zasigurno nije zadovoljena niti je takvo nešto na vidiku dok se ne otkriju sve njihove prljave male tajne, zaključuje The Guardian.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ruga
Ruga
1 godina prije

Haj ba ne kenjajte. So, what? Pogledajte prohroka mudamehai njegovu žhenu od 8 godina. Normhalno, ne?

Šaćir soros
Šaćir soros
1 godina prije

Znači Tvamp omivisao BEZ Šešelja …e DJIKANI i Macekovci na šta spadoste..

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

tko s šejtanim tikve sadi pucaju mu u glavu

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Šaćire izgleda da si proslavljao našu NG. Još si pijan.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Ruga
1 godina prije

Nije samo tvoja…na taj datum je obrezan Isa a.s a zašto ja to ne bi slavio…ko je propisao način proslave ili je budala ili je donosio zakon za budale..ovce

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Imaš ti soli ,nisi za podcjenjivati.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Pa to ti mi i govorimo – što je ne bi slavio.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Ruga
1 godina prije

Ti kako hoćeš, al ja ću dobro da se napijem i za ramazanski i za kurbanski, uz visočku stelju.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Ruga
1 godina prije

I pajićeve krmenadle.

Ruga
Ruga
1 godina prije

Moj hardware je programiran samo za kokice iznad 25 godina.

Ruga
Ruga
1 godina prije

Što kuja. Šta je meni drugarica koka namjestila. Žensko vjeruje žensku.