Utorak, 7 svibnja, 2024

Papa Franjo imenovao novog upravitelja Međugorja

Must Read

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu u podne vijest da je papa Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallija, naslovnoga nadbiskupa Vibo Valentie (Vibo Valentia – lat. Dioecesis Vibonensis), dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, javio je Radio Mir Međugorje.

Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi.

Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. listopada 1946. godine u Lecceu (Italija). Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. ožujka 1971. godine. Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u Sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu. Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava. Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice. Biskupsko posvećenje primio je 26. kolovoza 1996. godine u katedrali u Bergamu. Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i Stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko prigodom ovoga imenovanja rekao je: „Izražavam najdublju zahvalnost Svetomu Ocu papi Franji na imenovanju novoga Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, u osobi nadbiskupa Cavallija. Ovo imenovanje čitamo kao znak brižne pozornosti Vrhovnoga Svećenika za ovo hodočasničko mjesto. Novoga Apostolskog Vizitatora dočekujemo s dubokim osjećajem zahvalnosti i poštovanja kao i njegova prethodnika, blagopokojnoga mons. Hosera, čiji je rođendan, baš znakovito, na današnji dan. Neka novoga Apostolskog Vizitatora u novoj službi, kojom predstavlja Svetoga Oca i Svetu Stolicu u Međugorju i u mjesnoj Crkvi, prati nebeska pomoć Presvete Bogorodice, Blažene Djevice Marije!”

”Radostan sam zbog ove vijesti. Divno me iznenadila vijest da je papa Franjo imenovao mons. Aldu Cavallija novim Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Zahvalni smo Bogu za mons. Henryka Hosera što je bio s nama i što je učinio toliko toga za Međugorja, vjerujemo da će i mons. Cavalli nastaviti njegovim putem. Radosni smo zbog ove vijesti. Hvala papi Franji što nam šalje nadbiskupa Cavallija za Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje”, kazao je nakon objave ove vijesti međugorski župnik fra Marinko Šakota, javio je Radio Mir Međugorje.

- Advertisement -

6 COMMENTS

  1. Poslan je kao i predhodni radi kontrole novca.Vatikan nikada nece priznati Medjugorje.U Medjugorju osjetis u sebi mir, jednostavno drjuga si osoba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -