Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Vučić Putina molio da oružje iz Rusije “što brže stigne” u Srbiju

Must Read

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema. Nakon jučerašnjeg susreta s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju, rekao je kako je “molio da određene stvari brže stignu u Srbiju”, ocjenjujući da je vojno-tehnička suradnja vrlo dobra.

“Tako da ćemo prve neke stvari imati prije kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protuoklopna djelovanja. Izuzetno važni na našem terenu”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je riječ.

“Bit će i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti”, rekao je Vučić.

Zbog suradnje s Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Europsku uniju još uvijek nije uskladila svoju vanjsku politiku s europskom, piše RSE.

I vojna suradnja Srbije i Rusije brine Zapad. U lipnju izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocijenio da zajednička vojna vježba s Bjelorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u eurointegracijama./HMS/

- Advertisement -

3 COMMENTS

  1. “Zbog suradnje s Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga kao zemlja kandidat za članstvo u Europsku uniju još uvijek nije uskladila svoju vanjsku politiku s europskom.”
    Neće je nikada ni uskladiti, zato što je Srbija, ruski igrač u Regiji, koja i vojno surađuje sa Rusijom. Europski birokrati moraju shvatiti, da je ulazak Srbije, kao ruskog Trojanskog konja u EU, potpuno neprihvatljiv i štetan. Srbiju treba potpuno isključiti iz eurointegracija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -