Published On: Pet, stu 26th, 2021

Evo za što se tereti Selmo Cikotić

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu visoke korupcije, protiv ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića.

Kako se navodi, optuženi se tereti da je u razdoblju od 2009. do 2011. godine, dok je obavljao funkciju ministra obrane BiH, zlorabio službeni položaj, tako što je na nezakonit način, pogodovao kupcu na štetu ministarstva kojim je rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, streljiva i vojne opreme.

U optužnici se navodi da je optuženi, potpuno nezakonito i zaobilazeći predviđene zakonske procedure, bez upoznavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH, vršio izmjene ugovora, nakon čega je poduzeću „Scout“ d.o.o.. Zagreb, umjesto zastarjelog naoružanja i streljiva koje je i bilo predviđeno za otpis i prodaju kako bi se smanjili troškovi čuvanja i održavanja, izmjenama ugovora izvozio oružje i streljivo većeg kvaliteta i potražnje na tržištu, pa je tako, oštetio proračun BiH za iznos od oko 9,7 milijuna KM, kao i drugima pribavio imovinsku korist u višemilijunskom iznosu.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u organima izvršne vlasti u BiH, na poziciji ministra obrane, iskoristivši svoj službeni položaj, svojim radnjama prouzročio štetu po proračunu BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. Kaznenog zakona BiH.

Tužiteljstvo BiH će krivicu optuženog dokazivati saslušanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem više stotina materijalnih dokaza.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navedeno je jutros iz Tužiteljstva BiH./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
8 dana prije

Još prije par godina sam se čudio da je ovaj lik još na slobodi, ali on postade ministar, mislio sam tada o bugojanskom kraju u kojem su on i Dževad Mlačo počinili genocid nad hrvatskim narodom tog kraja silnim ubojstvima, progonima i etničkim čišćenjem.
Mislio sam kako je pravda slijepa za Hrvate.
Danas ga evo optužuju kao kriminalca koji je pokrao i vlastiti narod…
Ineče, Selmo Cikotić je vjerovatni suučesnik i u izdavanju lažnih diploma na tzv Američkom univerzitetu, čiji direktor Prcić je u istražnom zatvoru radi izdavanja krivotvorene diplome direktoru OSE “Osmici”.
Cikotiće je lik koji je rekao da ima seksualno rješenje za ilegalne imigrante u BiH i da je BiH turizam imao značajan priliv sredstava od ilegalnih imigranata, koji su se inače po Sarajevo boli noževima za najbolje mjesto za prosjačenje…

Izmetbegović
Izmetbegović
8 dana prije

Počelo se mesti lopove i islamiste, ameri su skužili kako stvari stoje, sledeći je šugavi osmica, pretila biserica, avionski džafer, 5 promila sejdo, ubojica sebijica, respiratorni fadil, trezoraš kakir..