Petak, 3 svibnja, 2024

Putin: Rusija nikada neće priznati Kosovo

Must Read

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo pravno – srpska teritorija, prenose Nezavisne novine.

Kako je javio beogradski dnevnik Večernje novosti, Putin je tijekom susreta saIrinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati “samoproglašenu državu Kosovo”, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN kao svih normi međunarodnog prava.

Moskva će i dalje dosljedno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu, poručio je ruski predsjednik srpskom patrijarhu tijekom susreta u Kremlju u četvrtak.

Poslije govora predstavnika izaslanstava pravoslavnih crkava, posebno Njegove svetosti Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uvjerio da je predsjednik Rusije odlično informiran o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na Kosovu, navode Novosti.

bljesak

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -