Published On: Sat, Jul 27th, 2013

Putin: Rusija nikada neće priznati Kosovo

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo pravno – srpska teritorija, prenose Nezavisne novine.

Kako je javio beogradski dnevnik Večernje novosti, Putin je tijekom susreta saIrinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati “samoproglašenu državu Kosovo”, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN kao svih normi međunarodnog prava.

Moskva će i dalje dosljedno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu, poručio je ruski predsjednik srpskom patrijarhu tijekom susreta u Kremlju u četvrtak.

Poslije govora predstavnika izaslanstava pravoslavnih crkava, posebno Njegove svetosti Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uvjerio da je predsjednik Rusije odlično informiran o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na Kosovu, navode Novosti.

bljesak